A bébi képletek listája

Áttekintés

Az új anyáknak azt tanácsolják, hogy a szoptatás a legjobb az újszülöttek számára, de bizonyos esetekben nem lehetséges vagy praktikus. E csecsemők számára a táplálkozás csecsemőtápszeren keresztül történik. Ma már sokféle képlet létezik a piacon. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hivatala szabályozza az anyatej-helyettesítő tápszereket az Egyesült Államokban annak biztosítása érdekében, hogy megfeleljenek az egyedi táplálkozási irányelveknek. Az ilyen szabványoknak nem megfelelő képleteket “hamisítottnak” tartják, noha bizonyos képletek, beleértve a koraszülötteknek vagy bizonyos betegségekben szenvedőket is, mentesek ezen előírások alól. Forduljon gyermekorvosához, mielőtt eldönti, melyik képlet a legjobb a baba számára.

Tejalapú készítmény

A tejalapú anyatej-készítmények messze a leggyakrabban vásárolt termékek, amelyek az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint az Amerikai Egyesült Államok formula értékesítésének körülbelül 80% -át teszik ki. Ezek a képletek tehéntejből készültek, de olyan módon dolgoznak fel, hogy megkönnyítsék a csecsemők emésztését és biztonságossá tételét. Ezenkívül hozzáadunk tejcukrot vagy laktózt, és néhány vajzsírt helyettesítünk növényi alapú olajokkal, hogy jobban hasonlítsuk az anyatejhez, és alkalmas legyen a növekedés és fejlődés elősegítésére. A legtöbb egészséges csecsemő, akik nem rendelkeznek ételallergiával, biztonságosan megtehetik a tej alapú recepteket.

Szója formula

A szójaalapú formulák a szójababot fehérjeforrásként használják, és tartalmaznak egy hozzáadott szénhidrátot, hogy megfeleljenek a baba táplálkozási szükségleteinek, az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémiának megfelelően. Ezek a formulák gyakran javasoltak olyan csecsemők számára, akik laktóz-intoleránsok vagy allergiásak a tejre. Sok allergiás csecsemő azonban allergiás a szójára, így a kapcsolás után nem tapasztalható észrevehető javulás. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia általában nem javasolja a szójalapú készítményeket, hacsak a csecsemő ritka, galaktosémiás betegséggel rendelkezik, ami miatt nem tudnak inni valamilyen laktózt tartalmazó receptből. Néhány vegetáriánus család is úgy dönt, hogy szója formula, mert nem tartalmaznak állati termékeket.

Laktóz-intoleráns készítmény

A laktózmentes formulák egy másik típusú tejalapú készítmény, de megváltoztak olyan csecsemőknél, akik nem tolerálják a tejcukor laktózt. Ezekben a képletekben a laktózt eltávolítják és egy másik szénhidrátforrással, például kukoricaszirupmal helyettesítik, a BabyCenter szerint.

Hidrolizált formulák

A hidrolizált formulák egy másik típusú tej alapú formula, de ezeknél a termékeknél a fehérje részlegesen kisebb fehérjékké bontásra került. Ezek a képletek, amelyeket néha hipoallergén vagy előkészített formuláknak neveznek, gyakran olyan csecsemők számára ajánlott, akiknek táplálékallergiájuk van, vagy hajlamosak arra, hogy legalább négy hónapig nem kizárólag szoptatják az American Academy of Pediatrics. Bár a többi képletnél drágábbak, hatásosak: a csecsemők legalább 90% -a élelemallergiával rendelkezik, előnyös a hidrolizált képlet alkalmazása.

Azok a csecsemők, akik korán születnek vagy alacsony születési súlyuk van, gyakran különleges táplálkozási igényű tápszükségletet kapnak. Ezeknek a csecsemőknek gyakran több fehérjét és kalóriát kell fogyasztania, mint a teljes időben született csecsemők, így a BabyCenter szerint ezeknek az igényeknek megfelelő különleges képleteket állítottak elő.

Bizonyos betegségekkel járó csecsemők, beleértve az anyagcsere-rendellenességeket is, különleges tápértékigényű speciális formulákat kell alkalmazniuk. Ezek a képletek, az úgynevezett anyagcsere-formulák, a baba egészségi állapotától függően változnak. Ezeknek a formuláknak egy része vényköteles, és az Ön egészségbiztosítása fedezhető.

Koraszülött bébi formulák

Metabolikus formulák