A gyenge tüdők javára

Áttekintés

A tüdők a legnagyobb szervek az emberi légutakban és a mellüregben helyezkednek el. Az átlagos tüdőpár négy-hat literes kapacitással rendelkezik. Minél nagyobb az egyéni tüdő mennyisége, annál több oxigént képes felvenni a véráramba, ami több energiát eredményez. A fizikai alkalmasság, az életkor és a testméret mind a tüdő térfogatát befolyásolja. A tüdejének megerősítéséhez két pontot kell javítania: a tüdő mennyisége és a légzőizmok ereje.

Aerob testmozgás

Az aerob testmozgás növeli a szervezet oxigénigényét, ezáltal a tüdejébe fojtogatva, ami arra kényszeríti őket, hogy kibővüljenek. Futás, úszás, ugrás, korcsolyázás és kerékpározás mind aerob testmozgás. A testük magasabb oxigénigénye miatt a legtöbb sportoló általában nagyobb tüdővel rendelkezik, mint az általános lakosság.

lufi

A léggömbök felrobbantása olyan tevékenység, amely a tüdő erősítésére szolgál. A szervezet légzőerejének törzsei erőt kényszerítenek a tüdejéből, hogy felrobbantsák a léggömböket Ez a tevékenység erősíti a légzőizmokat. Éneklő és játszó fafúvós vagy rézfúvós hangszerek hasonló hatással vannak a tüdő erejére.

Dohányzó

A dohányzás és az inaktív életmód rendkívül káros hatással van a tüdő energiájára. Az inaktív életmód nem tesz semmiféle törést a tüdejében, ami végül is okozhat atrófiát. A dohányzás nagyon káros a tüdőszövetre, mivel csökkenti a szervezet oxigénelnyelő képességét.