A magnézium infúzió mellékhatásai

Áttekintés

Orvosa javasolhatja a magnézium infúzióval történő kezelést, ha görcsöket tapasztal, vagy szokatlanul alacsony magnéziumszintje van a vérben. Ezt a magnézium-kiegészítést orvosi szakember adja be, mint egy vénás injekciót a karodban. Beszélje meg kezelőorvosával a magnézium infúzió mellékhatásairól a kezelés megkezdése előtt.

Öblítés vagy izzadás

A magnézium infúzió túlzott izzadást vagy öblítést okozhat a kezelés mellékhatásainak, az RxList figyelmeztet. Észrevehet, hogy a bőr egész testén szokatlanul rózsaszín vagy piros színű, meleg vagy nedves. Amikor bőkezűen izzad, a ruhája nedves vagy nedves lehet. A magnézium infúzió mellékhatásai átmenetiek és általában néhány órányi kezelés alatt eltűnnek.

Alacsony vérnyomás

Ez a fajta magnéziumkezelés csökkentheti a vérnyomását, magyarázza a Drugs.com. A szokatlanul alacsony vérnyomás, az úgynevezett hipotenzió, szédülés, fáradtság vagy fejfájás mellékhatásai lehetnek. Ha szédülést vagy szédülést tapasztal magában a magnézium infúzió alatt vagy azt követően, addig maradjon, amíg az ilyen érzések nem mennek keresztül. Ha szédülni próbálsz állni vagy mozogni, növelheti a kioldódás vagy leesés kockázatát.

Légzési nehézségek

Légzési nehézségek jelentkezhetnek a magnézium infúzió mellékhatásaként. Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, ha légzési nehézség, zihálás vagy mellkasi fájdalom tapasztalható a magnéziumkezelés során vagy azt követően. Súlyos légzési problémák súlyosbíthatják a hipotenzió tüneteit is, például szédülés, zavartság vagy fáradtság.

Hypothermia

A szervezet normális hőmérséklete csökkenhet a magnézium infúzió mellékhatásaként. Az alacsony testhőmérséklet, amelyet hipotermiának is neveznek, okozhat hányinger, hányás, rossz koordináció, szédülés, fáradtság vagy zavartság mellékhatásait, magyarázza MayoClinic.com. A bőre szokatlanul hideg is lehet, vagy elkezdheti reszketni. Kérjen azonnali orvosi ellátást, ha a magnézium infúzió beadása után hipotermiát okoz.