A nem házas apák jogai ohioban

Áttekintés

Ohio állam ismeri el az apák jogait, amelyeket időnként az anyák és más gondviselők figyelmen kívül hagyhatnak. A nem házas apák számára fontos, hogy ismerjék gyermekeikkel kapcsolatos jogaikat. Annak érdekében, hogy ezek a jogok érvényesülhessenek, a házasság nélküli házas apának jogi eljárást kell folytatnia. Az ohiói házas apáknak bíróságnak kell biztosítania számukra a gyermekeik számára törvényes jogokat.

Nincsenek jogok bírósági végzés nélkül

Ohio-ban a nem házas apáknak nincs joga a gyermekeiknek, amíg bírósági végzést nem állítottak be Virginia C. Cornwell ügyvédi irodái szerint. A bírósági végzést még az apaság megállapítása után is szükségessé kell tenni, ha aláírja az Apasági Elismerés formáját vagy DNS-tesztet. Az apaság megteremtése biztosítja a gyermeknek az orvosi és gyermekellátási jogot – ez nem garantálja a nem házaspár látogatását vagy felügyeletét. Ehhez bírósági végzésre van szükség annak érdekében, hogy a látogatások és a felügyeleti megállapodások helyben legyenek tartva. Miután a bíróság megadta a látogatást és a letartóztatást, ha az anya visszatartja a gyermeket a látogatásból, a bíróság bírósági megvetése miatt nem tarthatja meg a bírósági végzések elutasítását.

Visitation Rights

A házasság nélküli apa jogosult a bírósághoz fordulási jogokat biztosítani. Időnként egyes szülők nem kapnak látogatást, vagy korlátozott látogatás miatt visszaélés vagy elhanyagolás miatt Ohio jogi szolgáltatások. Korlátozott látogatás esetén a szülõi idõt felügyelni fogják, a szülõnek szülõi osztályba kell kerülnie, a gyermekek nem hagyhatják el az államot a szülõvel, és a szülõ nem élhet alkohollal a látogatás idõszakai alatt.

Putative Father Registry

Ha egy nem házas apát nem helyeztek el a születési anyakönyvi kivonatra, akkor joga van arra, hogy az Ohio-i Állami Atya nyilvántartóhoz forduljon. Ez a nyilvántartás lehetővé teszi a feltételezett apák kapcsolatba lépését, ha a gyermeket örökbe fogadják. A nem házas apát legkésőbb 30 nappal a gyermek születése után kell elhelyezni a jegyzékbe, az Ohio Osztálya Jogi és Családügyi Szolgálata szerint. Ez a nyilvántartás jogosult az 1997. július 1-je után született gyermekekre.