A szájüregi műtét után fogyasztható puha diabetikus ételek

Áttekintés

A szájsebészeti beavatkozás miatt a páciens számára korlátozott élelmiszerek szükségesek az eljárás utáni napokban és hetekben. Ezt tipikusan azért tesszük, hogy elkerüljük a száj károsodását vagy bármilyen javítást. Az orvos rendszerint puha étrendet rendel egy adott műtétet követően. A cukorbetegek számára a puha étkezési étrendet nem szabad túlságosan nehéz követni, mivel sok szájsebészeti beavatkozás után sok lágy cukorbeteg étkezés szükséges.

Szénhidrát

A diabéteszes betegeknek figyelniük kell a szénhidrátok bevitelét, ami növelheti a vércukorszintet. Ha egy beteg óvatosan figyelemmel kíséri, hogy hány szénhidrátot eszik, továbbra is normális tartományban tarthatja a vércukorát. A szénhidrátok táplálják a szervezet energiáját, ezért fontos szerepet játszanak az étrendben. A diabéteszes beteg puha szénhidráttartalma közé tartoznak a puha gabonafélék, mint például a zabpehely és a farina, a keményítőtartalmú zöldségek, mint például a főtt squash vagy a burgonyapüré, valamint a főtt bab. Az American Diabetic Association javasolja, hogy elkerüljék a magas cukortartalmú élelmiszereket, hogy szénhidrátokat, például teljes cukor pudingot és fagylaltot kapjanak.

Gyümölcsök

Az ideális cukorbeteg diétának szénhidrátot kell tartalmaznia, amely mintegy 50 százalék kalóriát tartalmaz. A gyümölcsök, amelyek rostot, vitamint és tápanyagot tartalmaznak, magasak lehetnek a cukorban, és a szénhidrátszintek között kell számolni. Még mindig sok gyümölcslehetőség áll rendelkezésre egy puha diabetikus diéta számára. Az almaszósz és a banán a szájsebészet utáni lágy ételekre vonatkozó lehetőségek. A gyümölcsök keveredhetnek gyümölcslével vagy jéggel is, hogy simábbak legyenek, de ne válasszanak gyümölcsöt, például magvakat tartalmazó málna.

Zöldségek

A zöldségek fontos összetevői a cukorbetegek étrendjének, amely az egészséghez elengedhetetlen tápanyagokat és vitaminokat biztosít. Számos zöldséget lehet főzni, hogy beépüljön egy puha diabetikus étrendbe szájsebészet után. A zöldségek, mint a cékla, a sárgarépa, a padlizsán és a spenót, elég alaposan enni, ha alaposan elkészítik. Kerülje a keményítőtartalmú zöldségeket, például a borsót és a burgonyát, ha a szénhidrát szintje már túl magas.

Fehérje

A magas fehérjetartalmú élelmiszerek fontosak a szájsebészet után gyógyulni. Sok alacsony zsírtartalmú tejtermék beleillik egy puha étrendbe, például tejben vagy túróban. A tojás és a tofu két olyan fehérjeforrás, amelyek elég puhaak ahhoz, hogy figyelembe vegyék.

Fontos, hogy a szájüregi beavatkozás után folyadékbevitelt tartsunk fenn, az Amerikai Száj- és Maxillofaciális Orvosok Szövetsége támogatja a hidratálás fenntartása érdekében 6-8 pohár vizet naponta. A nagy mennyiségű cukor elkerülésére a betegeknek igyekeznek inni kalóriatiszta üdítőitalokat vagy gyümölcslevet. Ha a páciensnek nehézségei vannak a kalória fenntartásában, a táplálékkiegészítők, mint például a diabetes-formula Boost vagy a Glucerna, zsír- és táplálékfelvételt biztosítanak anélkül, hogy drasztikusan megváltoztatnák a vércukorszintet.

folyadékok