A tanulásra gyakorolt ​​negatív hatások az egyszülős családokban

Áttekintés

Az egyszülős család többé már nem tradicionális családi struktúra a társadalomban, de számos kihívás van az egyedülálló szülők számára gyermekük jólétének és oktatási sikereinek elérése érdekében. Ha egyedül vagy, akkor fontos tudni, hogy a gyermeked hogyan befolyásolható, hogy segítsen neki abban, hogy sikeres legyen az iskolában.

Soha nem elég idő

Az egyedüli szülőként Ön felelős a munkaért, a háztartás megőrzéséért és a fiatalok eltöltésének idejéért – mindezt személyes idő előtt. Bár úgy érzed, hogy nincs elég ideje, hogy segítsen a gyermeknek házi feladatai és iskolai projektjei során, fontos, hogy mindennapi félidőt hozzon, hogy segítsen a gyermeke iskolai tevékenységének, a Scholastic szerint. Bár lehet, hogy foglalkozik a munkahelyi aggodalmakkal vagy az egyedülálló szülői magatartás okaival, a gyermek akadémiai törekvéseire való összpontosítás hiánya alacsonyabb fokozatokat eredményezhet, nem hajlandó az iskolai munkát és a lelkesedés hiányát az iskolában, ami korábban nem volt ott. Ha időt biztosít a gyermeke számára, támogatást és szeretetet ad a házi feladatok elvégzése közben, az Egészséges Gyermekek azt javasolják, hogy a gyermeke jobban tud alkalmazkodni az egyedülálló szülők otthonában való élethez.

Érzelmi izgatottság

A házasság felbontása, szétválasztása vagy a szülő halála miatt a gyermeke dühös, csalódott vagy bizonytalan lehet. Ezek az erős érzelmek negatívan befolyásolhatják a tanulási készségét és hajlandóságát az iskolában, illetve a házi feladatok elvégzésében. Scholastic szerint a koncentrációs képesség és a tanulás attól függ, milyen hangulatban van a gyereke az iskolában. Ha dühös vagy frusztrált, akkor arra koncentrál, hogy az érzést érezze, nem pedig a tanáraira. Az Egészséges Gyermek azt javasolja, hogy minden nap félretessze az időt arra, hogy meghallgassa a gyermek érzéseit és ötleteket találjon arra, hogy segítsen neki megbirkózni az érzelmeivel annak érdekében, hogy tudjon koncentrálni tanulmányaira. Hagyja tudni, hogy bármikor elérhetővé válik, ha úgy érzi, hogy szüksége van rá – még akkor is, ha ez a telefonon keresztül történik, amikor munkaszüneti vagy éjszaka van, amikor bedobja az ágyba.

Készpénzhez kötött

Healthychildren.org szerint sok egyedülálló szülő nagyban aggódik a pénzügyek iránt, és hogy egy jövedelem elég ahhoz, hogy támogassa a családot. Aggódhatsz, hogy nem elég pénzt vagy tudod, hogy nincs többleted. Az erőforrások hiánya hatással lehet a gyermekek oktatására, különösen ha magániskolába jár, aki a tandíjat tölti be. Ön is annyi időt tölthet azzal a céllal, hogy aggódjon a pénz miatt, hogy nem tud elegendő időt tölteni a gyermekével az iskolával kapcsolatos tevékenységek elvégzésével. A Healthychildren.org azt ajánlja, hogy fordítsanak nagy figyelmet a pénzügyeire és számláira, és tegyenek meg mindent, amennyit csak tudsz, hogy csökkentsd és javítsd a pénzügyi helyzetedet. Ha több pénzre van szüksége, keressen segítségprogramokat, vagy segítséget kérjen a munkaközvetítő ügynökségektől, hogy segítsen neked olyan munkát találni, amelyik elég fizet ahhoz, hogy támogassa családját. A pénzügyi gondok kiküszöbölése biztosítja, hogy gyermeke hozzáférjen a kívánt típusú tanuláshoz, és felszabadítson időt arra, hogy gyermekével töltse.