A valium természetes egészség alternatívái

Kava Kava

A Valium olyan nyugtató gyógyszer, amelyet gyakran alkalmaznak a szorongásos rendellenességek kezelésére, a kábítószer és az alkohol megvonásának tüneteire, valamint az izomfájdalomra. Bár hatékony, nemkívánatos mellékhatásokat is okozhat, mint például zavartság, depresszió vagy alvászavarok. Sokan szeretnék a Valium hatásait a gyógyszer heves vegyületei nélkül, és választhatnak a rendelkezésre álló gyógynövény-alternatívákról. Ne feledje, hogy a gyógynövény használatát orvosával kell törölni.

Orbáncfű

A Kava kava, más néven Piper methysticum, olyan növény, amelyet évszázadok óta használnak a csendes-óceáni szigeteken egy ünnepi ital részeként. Ezt sokan a Valium helyettesítőjeként használják, mivel imitálja a Valium hatásait. Kanada Kanadai Egészségügyi Szervezete szerint a kava kava nyugalmát, szociabilitást jelent a stressz és mély alvás nélkül. Ellentétben azokkal a gyógynövényekkel, amelyek kevés bizonyítékokkal rendelkeznek a jelentett felhasználásuk alátámasztására, a kava kava mögött számos tanulmány támasztja alá a szorongás megkönnyebbülését. Egy ilyen tanulmány, amely a Phytomedicine 2006. februári számában jelent meg, arra a következtetésre jut, hogy a kava kava az egyetlen gyógynövény, amelyet “minden kétséget kizáróan” bizonyítottak az emberekben a szorongás kezelésére. A Nemzeti Egészségügyi Intézmények által felsorolt ​​lehetséges mellékhatások máj- és vesekárosodás, bőrbetegségek és magas vérnyomás. A Kava Kava étrend-kiegészítőként áll rendelkezésre az egészségügyi élelmiszerboltokban és néhány gyógyszertárban. Feltétlenül kérdezze meg gyógyszerészét vagy herbológusát, hogy melyik márka szabványosított és kiváló minőségű, és ne vegyen többet az ajánlott dózisnál a címkén.

Valerian és citrom balzsam

A tudományosan ismert Hypericum perforatum nevű St. John’s Wort egy másik növény, amelynek szorongásos hatásait jól dokumentálták. A Maryland Egyetem Orvosi Központja beszámol arról, hogy a St. John’s Wort számos olyan tanulmány tárgyát képezte, amelyek hatásosnak bizonyultak a depresszió és a szorongásos rendellenességek kezelésében, és az ilyen rendellenességek kezelésére vonatkozó előírásokkal összehasonlítva kevesebb mellékhatása van. Az is ismert, hogy anti-vírusos, antibakteriális és gyulladáscsökkentő. A St. John’s Wort széles körben elérhető étrend-kiegészítőként az egészségügyi élelmiszerboltoktól és a gyógyszertáraktól. Ismét kérdezze meg a gyógyszerészét vagy a tisztviselőt, hogy melyik márkát ajánlja tisztaságának.

Ez a két gyógynövény szerepel együtt, mert gyakran össze vannak kötve a gyógynövénykészítményekben. A “Phytotherapy Research” 2006. februári számában olyan tanulmány készült, amely kimutatta, hogy a valerian és a citromfüstöt szorongás és enyhe nyugtató hatások jelentenek. A vizsgálatban alkalmazott kombinált gyógynövények leghatékonyabb dózisa 600 mg volt. A nagyobb dózisok (1,800 mg) valóban kimutatták az ellenkező hatást és a szorongásos szinteket. A Valerian és a citromfűzelék étrend-kiegészítőként kaphatók az Ön egészségügyi élelmiszerboltjától vagy helyi gyógyszertárától. Lehetőségükre külön-külön kerül sor, de ha megtalálja a kombinált kombinációt, sokkal kényelmesebb lesz.