Az agy részei, amelyek szabályozzák a vokális és motoros készségeket

Áttekintés

Az agy a test legnagyobb része a központ irányító központja, amely a testben lévő jeleket fogadja és feldolgozza. Miközben ez az intellektuális tevékenység forrása, funkciói között szerepel az érzékek értelmezése, a testmozgás kezdeményezése, a mozgás és az egyensúly koordinálása, valamint a viselkedés és a beszédkészség ellenőrzése. A motoros készségek magukban foglalják mind az önkéntes, mind a kényszerű mozgást a sima és vázizmokban. A vokális készségek, mint a beszéd, a mondatszerkezet megszervezése, a szavak megértése és emlékezése, az általános és specifikus agyi területekbıl származnak.

A Cerebrum

Az agy a legnagyobb és legjelentősebb része az agynak. Az agy tetején ül, és az a terület, ahol az intellektuális tevékenységek származnak. Az agyfélt hosszirányban a bal és a jobb félgömbre osztják. Mindkét félgömb egymással kommunikál az idegszálak valamelyikén keresztül. Az Országos Neurológiai Betegségek és Agyvérzés Intézete megjegyzi, hogy az agyi funkciók magukban foglalják az emlékek feldolgozását és megtartását, lehetővé téve a tervezést, a képzelet és a gondolkodást. A szavak készítésének vokális képessége elsősorban az agy bal oldali féltekéről származik, míg a jobb félgömb az elvont gondolkodási képességeket szabályozza, amelyek segítik a beszéd formális felfogását.

Az elülső lebeny

Az agyféltekék és az agy más területeit lebenyek vagy szakaszok osztják. A Newark Egyetemi Kórház megjegyzi, hogy négy fő lába van, és az elülső lebeny a mozdulat területe, amely közvetlenül a homlok mögött található az agy előtt. Felelős a képzett önkéntes izommozgásokért, valamint más bonyolult folyamatokért.

A Temporal Lobe

A temporális lebeny az agy mindkét oldalán található, közvetlenül a fül alatt. Agyközpontokat tartalmaz a meghallgatások, a szagok, a válogatási információk és a rövid távú memória számára. A Neuroskills Központ szerint a jobb oldali lebeny elsősorban a vizuális emlékezetért felelős, mint például az ismerős arcok és képek megjegyzése. A bal lebeny a verbális memória fontos központja, és a szavak és nevek felidézése.

Wernicke-terület

A Wernicke területe az időbeli lebenyek fölött helyezkedik el, és az agyi beszéd elsődleges központja. Az agysejtek ezen a területen segítenek a beszédfelfogásban vagy a beszélt szavak megértésében, hallgatás és beszéd közben, magyarázza az Országos Neurológiai Intézet és a Stroke.