Az arcáztatás mellékhatásai

Gyógyszer kölcsönhatások

Az arcápolási szolgáltatások egyszerű és hatékony módja az arcszőrzet kezelésére. Mielőtt arcáztatással vagy eltávolítaná a nem kívánt szőrzet arcát, tudnia kell a potenciális mellékhatásokat, és hogyan befolyásolja a bőrét. A mellékhatások gyakoriak és a bőre egyedülálló, ezért fontos megérteni, hogy a bőr hogyan reagálhat. Annak elkerülése érdekében, hogy a tapasztalatlan technikusnál esetleg előfordulhat mellékhatások, javasoljuk, hogy professzionális esztétikai orvoshoz menjen.

Kitörés

A gyógyszerek megzavarhatják az arcáztatást és nemkívánatos mellékhatásokat okozhatnak. Az antibiotikumok például az ultraérzékeny bőrt okozhatják, és súlyos vörösödést okozhatnak a gyantázás után. Az akután felhasználókat nem szabad viaszolni. Az acután rendkívül vékony, fényérzékeny és reakcióképes. Beszélnie kell minden olyan gyógyszert, amelyet jelenleg szed, hogy elkerülje az arcáztatással kapcsolatos mellékhatásokat.

Leégés

Az arc-gyantázás után megszáradt állapot normális. A bőrpróbát mindig meg kell tenni annak megállapítására, hogy a bőr érzékeny vagy hajlamos-e kitörni az arc területének gyantázása előtt. A viasz összetevői reagálhatnak. Nem minden viasz ugyanaz, és alacsonyabb minőségű viasszal, a kitörés valószínűbb. A lázhólyagok ajakozgatással is lehetségesek.

Égés és hegesedés

Semmiképpen ne essék a barnítást vagy a napozás után, mert a bőrt a gyantázás miatt veszélyezteti. Gyantázás után a bőr fényérzékeny, és még a közepes napsütés hatására is leégést okozhat. A fényvédő mindig ajánlott.

Vörösség

Az arcáztatás során elégethet, ha a viasz túl forró, ezért fontos, hogy egy tapasztalt, hiteles esztétikus foglalkozzon az arcoddal. Az arc hegesedése akkor történhet meg, amikor a bőrt viaszról égetik, és a bőrt a viaszos eljárás során felemelik a viasszal. Ha égési sérülést észlel, fontos, hogy a területet tisztán tartsa a fertőzés megelőzése érdekében.

Az arc pirosodása szinte mindig jelentkezik a gyantázás után, és akár egy hétig is eltarthat, a bõr integritásától és egészségi állapotától függõen. A nehezebb, sötétebb hajhoz képest a lézeres szőrtelenítés hatékonyabbá és kevésbé traumatikus lehet az arc számára. A tisztább bőr mindig hajlamos a bőrpírra.