Az mdma mellékhatásai

Fizikai hatások

Az MDMA a 3-4 metilén-dioxi-metamfetamin rövidítése, amelyet általában Ecstasy, E, XTC, Clarity vagy Love Drug rövidítéssel ismerünk. Az MDMA teljesen szintetikus gyógyszer, amelyet először 1912-ben a német Merck gyógyszergyár hozta létre étvágycsökkentőként. Az 1980-as években az MDMA népszerűvé vált, mint szórakoztató drog, és használatát azóta is megnőtt. Az MDMA egy stagnoaktív stimuláns, és hatással van az agyra, hasonlóan más stimulánsokhoz, mint például a metamfetamin és a kokain. Több mellékhatás az MDMA használatából ered, enyhe és potenciálisan életveszélyes.

A hangulat hatásai

Mivel az MDMA stimuláns, az azonnali mellékhatások közé tartozik a vérnyomás és a szívfrekvencia emelkedése, ami nagyon veszélyes lehet az alapbetegségben szenvedőknél. Egyéb hatások közé tartozik az ellenőrizhetetlen izomkötés, ami gyakran fogcsikorgatással vagy szempillanással jár. Hányinger, hidegrázás, izzadás, szédülés, fejfájás, ájulás, szájszárazság és homályos látás gyakran kísérik az MDMA használatát. A pattanáshoz hasonló bőrkiütés az MDMA bevétele is lehet.

A szellemi képességekre gyakorolt ​​hatások

Az MDMA lenyelése az agyban lévő szerotonin nevű neurotranszmitter felszabadulását eredményezi, ami azonnali hatást eredményez. Az agy normális szerotonin szintjének zavarai zavart, szorongást, paranoiát és alvási problémákat okozhatnak. Ezen túlmenően, napokkal vagy hetekkel később, az agynak kevesebb szerotoninja van szüksége, ami hosszabbíthatja ezeket a tüneteket és depressziót okozhat, a Nemzeti Kábítószer-Intézet szerint.

Életveszélyes hatások

Kimutatták, hogy az MDMA túlzott használata károsítja az agy szerotonin receptorait, jelentette a Drugs.com. Ez az agykárosodás kapcsolódik a flashbackek és pánikrohamok hosszú távú megjelenéséhez, és pszichózist és személyiségzavarokat okozhat. A legfrissebb tesztek azt mutatták, hogy a hosszú távú MDMA felhasználóknak is fennállnak a memória-visszahívással kapcsolatos problémák.

függőség

Ritkán az MDMA használat gyors csúcsokat okozhat a testhőmérsékleten. Ha ez egy klub vagy rave meleg, zsúfolt állapotában fordul elő, súlyos dehidráció és szív- vagy veseelégtelenség léphet fel. Egyes halálesetek az MDMA használatához kapcsolódtak, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Intézet szerint.

Az MDMA-felhasználók fizikailag függhetnek az MDMA-tól és függhetnek az MDMA-tól. Egy sikert aratott, hogy az MDMA-felhasználók 43 százaléka a függőség jeleit mutatta, jelentette a Nemzeti Kábítószer-Intézet. A visszavonási tünetek közé tartozik az étvágytalanság, a depresszió, a fáradtság és a koncentrálódás.