Ellenállás-vezetékes gyakorlatok

Áttekintés

Az ellenállókábelek különböző stílussal jönnek, egyesek kezelnek, és néhányuk nem. A fogantyúk könnyebben használhatók, mivel jó tapadási felületet biztosítanak Önnek. Vannak különböző ellenállási szintek is, a nagyon könnyűtől a nagyon nehézig, a gyártók ennek megfelelően színezik a vezetékeket. Minél vastagabb a vezeték vagy a cső, annál nehezebb lesz. Minden nagy izomcsoportot kihívhatsz az ellenállókábelek használatával, de különböző rezisztenciaszintekre van szükség a különböző gyakorlatokhoz.

Squat lépés

Egy hatékony alsó testmozgás, a guggolás lépése a lábak, a fenek, a belső és a külső combok. Álljon az ellenállókábelre mindkét lábával, ügyelve arra, hogy a kábel mindkét talp alatt határozottan legyen. Fogja meg a fogantyúkat minden kézben, és húzza ki a vezetéket, a vezeték hosszától függően a keze a csípőhöz vagy a vállához közel, miután szorosan húzza meg a kábelt. Helyezze el a lábát a váll távolságától, és hajtsa végre a guggolást a térdek és a csípő hajlításával, és tegye vissza a farokcsontot. A guggolónak úgy kell éreznie, mintha egy széken ülne, majd álljon vissza. Ezután lépjen jobbra a jobb lábával, és kövesse a bal oldalt, és tartsa a vezetéket az oldalsó lépések során. Ismételje meg a guggolást, majd a lépést, nyolcszor jobbra, nyolcszor pedig balra.

Mellkas és hát

A mellkas és az izmok munkájának megtalálásához szilárd bútorelemet vagy lépcsőkorlátot kell találni, hogy az ellenállási vezetéket horgonyzó pontként vezesse. Álljon a horgonypontjával szemben, és tartsa a fogantyúkat minden kézben. Ha karjaidat kinyújtod előtted, és tenyereid egymás felé néznek, lépjen hátra annyira, hogy húzza meg a kábelt, hogy ellenálljon a zsinórnak. Kanyarodjon térden, és vegyen részt a hasán. Húzza mindkét fogantyút maga felé, amikor könyökét hajlítsa, és tartsa karjait az oldalán. Húzza vissza annyira, amennyire csak tudsz, miközben a vállvégeket a felső hátsó részébe szorítja, a fogantyúknak a bordákhoz kell közeledniük. Lassan engedje vissza a kiindulási helyzetbe. Ez az alapvető sor gyakorlat a háta mögött. A mellkasi edzéshez tartsa az ellenállókábelt az előzőekben rögzített horgonyzásig, és tartsa fogantyúját minden kézben. Vezesse el a horgonypontot, és nyújtsa karjait oldalra könyök hajlítva, könyökök és kezek emelkedtek a vállig. A tenyerének lefelé kell lennie, és a zsinór a karja alatt kell, hogy legyen, a kábelt tanítva. Tartsa a térdét kissé hajlítva, és a hasadékai egyenesen a kezeidhez kapcsolódjanak előtte, majd együtt a mellkasod előtt, tedd vissza karjaidat a kiindulási helyzetbe. Ez a mellkasi sajtó mozgása a mellkas mellkasi izmai, valamint a vállak eleje.

Arm munka

Ez alatt a gyakorlat során lépjen tovább a lábadhoz, hogy nagyobb ellenállást, vagy közelebb kerüljön a kevésbé ellenállóképességhez. A karjaidat lógó oldalán és a tenyereid előrefelé fordulva hajlítsa a térdét kissé, és húzza be a hasát. Tartsa karjait az oldalához közel, mozgás közben, hajlítsa könyökeit, és vigye a kezét a válláig. Lassan engedje vissza kezét a kiindulási helyzetbe. Ez a bicepsz, a karja elején, elsődleges izomként működik, de a karjai hátulján lévő tricepszek is segítik az ellenállókábel felszabadulását. További kihívásokhoz ne húzza egyenesen a karját minden egyes alkalommal a készlet utolsó ismétléséig.