Húzta a hasi izmok tüneteit a lecsapásokról

Áttekintés

A hasi izmok támogatják és lehetővé teszik a törzs és a gerinc mozgását. A húzott hasi izom az izomrostok könnyezésére utal, amely a mikroszkópikus szakadástól a teljes szakadásig terjedhet. Ez a fajta sérülés, amelyet hasi izomtörzsnek neveznek, rendszerint az erőteljes fizikai aktivitás miatt következik be, de a gyakorlatok, például a helytakarékosságok helytelenül történhet. A húzott hasizmok számos tünete van, hogy megfigyelhessek a lefekvés alatt vagy után, különösen akkor, ha az alapvető izmok gyengék.

Azonnali fájdalom

Hasi fájdalom a hasfal egyes területein, miközben ültetést végez, előfordulhat, hogy a húzott hasizomot jelez. A fájdalom helyzete megfelel a szakadás helyének. Például, a fájdalom akkor fordulhat elő az oldalán, ha a szakadás az obliók egyikében vagy az alsó részén jelentkezik, ha a törzs a rectus abdominust tartalmazza. Az ilyen típusú azonnali, éles fájdalom általában közepesen súlyos vagy súlyos törzzsel jár, és előfordulhat, hogy enyhe hasi izomhúzással nem fordul elő.

Késleltetett és folyamatos fájdalom

Bizonyos esetekben a fájdalom nem azonnal fordul elő, de a hasi izom húzása után alakul ki. Ez különösen igaz az enyhe hasi izomtörzsre. A késői vagy folyamatos fájdalom a hasi törzs miatt az enyhe fájdalomtól az intenzív kényelmetlenségig terjedhet. A szakadás helyén közvetlenül elhelyezkedő terület gyakran gyengéd, ha megérinti. A súlyos hasi izomtörés duzzanatot és véraláfutást okozhat a szakadás helyén – bár ez nagyon ritka, ültetés által okozott könnyelés esetén. A húzódó hasizom fájdalmát általában kiváltják vagy fokozzák az abszorbció során. Ez a hétköznapi tevékenységekkel is előfordulhat, például az élelmiszerbolt táskák felemelésével vagy egy leereszkedő pozícióval szemben. A köhögés, a tüsszögés és a mély lélegzés általában súlyosbítja a fájdalmat. Megpróbálkozik a hasi izmokkal végzett ülések vagy egyéb gyakorlatokkal, és fájdalmat is okozhat, és ronthatja az eredeti sérülést.

Következő lépések és óvintézkedések

A legtöbb ültetés által okozott hasi törzs enyhe, és önmagában gyógyul. Az első 24-48 óráig hideg összenyomás alkalmazása a területre segít csökkenteni a kényelmetlenségét. Az over-the-counter fájdalomcsillapító gyógyszerek, például az acetaminofen (tylenol) vagy az ibuprofen (Advil, Motrin) szintén hasznosak lehetnek. A sérült hasi izom helyreállítása a helyreállítás kulcsa. Ez azzal jár, hogy elkerüljük a sérült izom összehúzódását támasztó bármely tevékenységet vagy gyakorlatot. Amint a fájdalom lecsökken, fokozatosan visszatérhet szokásos tevékenységeihez. Néhány esetben a hasi izomtörzs úgy tűnik, hogy komolyabb probléma lehet, mint például a sérv. Azonnal forduljon orvosához, ha bármilyen figyelmeztető tünetet észlel, beleértve: – hasi vagy hasi duzzanat vagy duzzanat, – súlyos vagy rosszabbodó hasi vagy ágyék fájdalmakat, – émelygést vagy hányást, – láz vagy hidegrázás, Felülvizsgált: Tina M. St. John, MD