Jogorvoslatok, hogy megnyugtassák a viszkető lábakat

Áttekintés

Számos tényező, beleértve az orvosi körülményeket is, viszkető lábakat okozhat. A “1,801 Home Remedies” könyv szerint a leggyakoribb okok közé tartozik az egyszerű száraz bőr és a túlságosan nedves lábak. Ha azonban a lábfején lévő bőr vörös, repedt, pikkelyes, büdös vagy fájdalmas hólyagokba burkolódik, a probléma valószínűleg komolyabb lesz. Ezek a tünetek a sportoló lábát, gombás fertőzést mutatják. Ha gyanítja, hogy sportolók lábát vagy más súlyos állapotát észleli, keresse fel kezelőorvosát kezelés céljából.

Soda szóda paszta

Kipróbálhatja a sós szóda paszta viszkető lábát, hogy enyhítse az égő érzéseket és szüntesse meg a kellemetlen érzést. Adjunk hozzá 2-3 teáskanál vizet 1 evőkanál szódabikarbónához, és keverjük, amíg egy paszta keletkezik. Hajtsa a pasztát a lábára, ügyelve arra, hogy olyan résekbe kerüljön, mint a lábujjak közötti területek. Hagyja a pasztát 5-10 percig száradni, majd hideg vízzel öblítse le a lábáról. Pat a lábát száraz, puha törülközővel, és alkalmazzon egy könnyű porképző kukoricakeményítő, hogy felszívja a nedvességet. A szódabikarbóna olyan otthoni gyógyhatású készítmény, amelyet nem orvosilag engedélyeztek gombás fertőzések kezelésére, mint például az atléta lábai. Megnyugtatja a viszketést egy kicsit, de ha valami más, mint egy kisebb bőrirritáció, akkor nem gyógyítja meg a problémát.

Saltwater Soak

Néha enyhítheti lábát a sós vízben. Az “1,801 otthoni jogorvoslat” szerint a sós víz áztatja a fájdalmas viszketést. A sós víz áztatásához keverjünk 2 teáskanál sót 1 pint meleg vízbe. Öntsük a keveréket egy sekély serpenyőbe, és merítsük a lábát a folyadékba öt-tíz percig. Ismételje meg a folyamatot minden órában, amíg a legrosszabb a viszketés megszűnik. A sósvizek nem engedélyezettek a gomba hatékony kezelésének.

Dióhéjhidratáló

Kövesse a receptet a dióhéjazat hidratáló számára, amely enyhítheti a száraz bőr által okozott viszketést. Kombináljunk 1 teáskanál őrölt dióhéjakat 1 csésze vízzel serpenyőben. A keveréket 30 percen át forraljuk közepes lángon, majd egy finom szitán átszitáljuk. Öntsön fél pohár meleg folyadékot a lábad fölé, és öreg törülközővel letakolja őket. Keverjen össze 3 evőkanál kalenda virágos olajat 10 csepp teafaolajjal és öt csepp eukaliptuszolajjal, és keverje össze a keveréket a lábadba. A dióhéj-hidratálót az orvosok nem fogadják el az atléta lábának kezelésére.