Jojoba olaj hatásai

Áttekintés

A jojobaolaj a sivatagban található Simmondsia családban található bokrok magvakból származik, és évszázadok óta az indiánok használják az égési sérülések kezelésére és a haj kondicionálására. Mivel a jojobaolaj hasonlít a bálnaolajhoz, amikor a spermium-bálnaolaj értékesítését 1973-ban tiltották le, a kozmetikai ipar a jojoba helyett bőrápoló és hajápolási termékeket kezdett használni. A jojobaolajnak több egészségügyi előnye van, nagyon kevés mellékhatással, és még ígéretet is mutat a koleszterin kezelésére.

Anti-inflammatorikus hatások

Az Egyiptomi Ain Shams Egyetem Farmakológiai és Toxikológiai Tanszékének tudósai a jojoba kivonatokat vizsgálták a gyulladás kezelésére. A laboratóriumi állatokon végzett vizsgálatok során a tudósok azt találták, hogy a jojoba hatékony gyulladásgátló, csökkentő duzzanat, fehérvérsejt-proliferáció és a nitrogén-monoxid szintje, a gyulladásos és allergiás állapotok markere. Ellenőrizze az egészségügyi szolgáltatót, mielőtt gyulladáscsökkentő módon alkalmazná jojóbát.

Antioxidánsként

A jojoba növény levelei nagy mennyiségű alfa-tokoferolt vagy E-vitamint tartalmaznak, amely ismert antioxidáns, az 1994-es “Food Chemistry” című tanulmányában. Antioxidánsokat találnak a növények és az élelmiszerek, és segít megelőzni, vagy lassítja a szervezet oxidatív károsodását, amely betegséghez vezethet.

A koleszterin csökkentése

Az 1981-es új-zélandi tanulmányt végző kutatók nyúlnak 2% -os jojobaolaj-étrendi kiegészítést, amely 40% -kal csökkentette a vér koleszterinszintjét, összehasonlítva egy hasonló pórsáfrány-kiegészítővel, amely nem volt ilyen hatással. Mivel azonban ezeket a vizsgálatokat nem végeztek emberi kísérletekben, és nincs bizonyítottan biztonságos vagy hatásos dózis a jojoba lenyelésére emberekben, kerülje a jojoba bevételét, hacsak orvosa nem jelezte.

Dermatitis Doubts

Bár általában biztonságos, néhány jele van a kontakt dermatitisnek, a vörös, viszkető bőrkiütésnek a hólyagokkal szemben, a samponokat vagy a jojobaolajat tartalmazó hajkondicionáló szereket. Ha érzékeny bőröd van, óvatosan kell alkalmaznia a jojoba termékeket, vagy először ellenőriznie kell a bőrgyógyászát.

A jojobaolaj kémiai összetétele kedvezően hasonlítható össze a bőrben található emberi faggyúolajjal. A 2008-as “Kozmetikai bőrgyógyászat” című cikk szerint a jojobaolaj valóban segíteni tud az aknének az olajtermelés csökkentésével és a felesleges természetes olaj feloldásában a pórusokban. A száraz bőr is hasznos lehet a helyileg alkalmazott jojobaolajból, amely hatékony hidratáló hatású.

Skin Balance