Kola nut mellékhatások

Áttekintés

Az energetikai italok, a teljesítménynövelők és a testsúlycsökkentő szerek serkentőjeként a kola-fa dió nagy mennyiségű koffeint tartalmaz. A kola dió hagyományos növényi felhasználása magában foglalja a fejfájás kezelését és a szív- és érrendszeri egészség javítását, de a kísérő koffeinbevitel számos mellékhatást okozhat. Ezeknek a hatásoknak a korlátozása érdekében a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint mérsékelten fogyasszanak koffeint – 250 milligramm naponta.

Fokozott vérnyomás

A kola-anya koffein növeli a szisztolés és diasztolés vérnyomást a perifériás erek ellenállásának növelésével. A Hypertension folyóiratban megjelent tanulmányban a kutatók átlagosan 260 mg koffeint adtak 182 embernek, akiknek változó kockázata volt a magas vérnyomásnak, az alacsony kockázatúktól a magas vérnyomással diagnosztizált betegeknél. Az eredmények azt mutatták, hogy a koffein minden csoportban megemelkedett a vérnyomása, és a koffein magasabb vérnyomást eredményezett azoknál, akiknél magasabb a magas vérnyomás kockázata.

Unstable Hands

Egy brit tanulmány a Bristol Egyetemen a koffein különböző hatásait vizsgálta, és eredményeket talált a korábbi kutatásokkal. Megerősítette, hogy még a kis adag 70 milligramm koffein is rezzenetlen kezekkel és általános nyugtalansággal és idegességgel jár mind a rendszeres koffeinfelhasználók, mind azok számára, akik ezt a szokásos módon nem használták.

Álmatlanság

A Kola-dió stimulálja a központi idegrendszert, és gátolja az alvást azáltal, hogy gátolja a neurotranszmittereket, amelyek a napi 400 milligrammnál magasabb koffein-dózis csökkent agyi aktivitását. A pszichofarmakológiában beszámoltak szerint a koffeinhez kapcsolódó teljesítménynövelés nem nőtt magasabb vagy ismételt koffein adagokkal.

Gyomorrontás

A kola-dió-tartalmú termékek használata növeli a gyomorsav termelését, gyomorégést, émelygést és hányást okozhat. A kola dióhéjban lévő koffein fokozott vizeléssel jár együtt, bár az okot nem tudományosan igazolták, és a koffein érzékenysége személyenként változik.

A táplálék-kiegészítők, beleértve a súlycsökkentő táplálék-kiegészítőket és az energiaitalokat, koffeint biztosítanak. Azok számára, akik rendszeresen nagy mennyiségű koffeint használnak, a koffein tartalmú készítmények használatának megállítása fejfájást, émelygést és hányást, fáradtságot és álmosságot okozhat.

Koffein elvonási tünetei