Koreai vörös ginzeng hatások

Áttekintés

A koreai vörös ginzeng az ázsiai ginseng család része, amelyet Kínában több mint 2000 évig használtak. Ugyanazt az aktív hatóanyagot – a ginsenozidot – tartalmazzák, amely az amerikai ginsengben található. Azonban ez nagyon különbözik a sziberiai gingsengtől, amely nem tartalmaz gínezidot, a ginseng 44 különböző célra használt. Az Országos Egészségügyi Intézet (NIH) azt jelzi, hogy a tudományos kutatás jó három ilyen felhasználásra, és több kutatást kell elvégezni a többieken. A ginzenget a felnőttek jól tolerálják, és a mellékhatások ritkanak tűnnek. Jelenleg nincs elég tudományos tanulmány a gyermekekről, hogy ajánlják nekik. Ezenkívül a terhes nőknek és az ápoló anyáknak kerülniük kell.

Szíves állapotok

Az Országos Egészségügyi Intézet úgy véli, hogy van jó tudományos bizonyíték annak alátámasztására, hogy a ginseng olyan antioxidáns hatásokat kínál, amelyek szívbetegségekben szenvedhetnek betegeket. Rámutatnak arra, hogy egyes tanulmányok arra utalnak, hogy csökkenti az alacsony sűrűségű lipoprotein (LDL-koleszterin) oxidációját. Egy 2008-ban Dél-Koreában végzett vizsgálat koreai vörös ginzengekkel egerek felhasználásával számos hasznos eredménnyel járt, beleértve a trigliceridek plazmában, szív- és májszövetekben történő csökkentését és a plazma HDL-szintjének emelkedését (jó koleszterinszint).

Alsó vércukor

Jó tudományos bizonyíték van arra, hogy a ginzeng csökkentheti a vércukorszintet a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél az étkezés előtt és után, az NIH szerint. Ez rendkívül pozitív, mivel a ginzeng nem csökkenti a vércukorszintet veszélyes szintre. Egy 2006-ban Torontóban, Kanadában végzett tanulmány szerint a koreai vörös ginzeng javította a glükóz és az inzulin szabályozását a jól kontrollált 2-es típusú cukorbetegségben. Nem egyértelmű, hogy a hosszú távú hatások a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél vannak-e, és további kutatásokra van szükség a biztonságos és hatékony dózisok meghatározásához. Az NIH figyelmeztet arra, hogy a tType 2 cukorbetegségben szenvedő embereknek egészségügyi szakemberrel kell dolgozniuk, és nem használhatják a ginzenget a bizonyított terápiák helyett. További vizsgálatokra van szükség a ginzengnek az 1-es típusú cukorbetegségre gyakorolt ​​hatásaival kapcsolatban.

Immunrendszeri támogatás

Az NIH szerint a ginzeng növelheti az immunrendszert, bár több kutatásra van szükség. Tanulmányok kimutatták, hogy javíthatja az antibiotikumok hatékonyságát akut bronchitisben szenvedő betegeknél, és fokozhatja a szervezet válaszát az influenza elleni vakcinákra. A koreai vörös ginzengről szóló tanulmány 2005-ben, amelyet mind a dél-koreai, mind az Egyesült Államokban egyetemek közösen publikáltak a HIV-fertőzöttek segítségével, arra a következtetésre jutott, hogy “A HIV-vakcinák kialakulásának és a HAART kemoterápia korlátozásának súlyos nehézségeit figyelembe véve a koreai vörös ginzeng (KRG) Alternatív és hatékony kezelést a HIV fertőzött betegek számára “.