Lisinopril mellékhatások csengő fülekkel

Áttekintés

A lizinopril gyógyszerek egy olyan gyógyszercsoportban, amely angiotenzin konvertáló enzimként vagy ACE-gátlóként ismert. A PubMed Health szerint a lizinopril a szervezetben lévő egyes vegyi anyagok csökkentésén dolgozik, ami szigorítja a véredényeket, így a vér gördülékenyebb és a szív hatékonyabban szivattyúzza a vért. Magas vérnyomás és pangásos szívelégtelenség kezelésére alkalmazható, és más gyógyszerekkel együtt alkalmazható. A lizinoprilhez mellékhatások jelentkeznek.

Fülzúgás

A Drugs.com szerint a lizinoprilt szedő betegeknél tinnitus léphet fel. Tinnitus az, amikor a fülben csengő érzés tapasztalható. A hallás, a látás és az egyensúly megváltozhat, vagy nem társulhat. Azokat a betegeket, akiknek ezeket a mellékhatásokat fejleszteni kell, konzultáljanak orvosukkal a további oktatás céljából.

Szédülés és álmosság

Szédülés és álmosság fordulhat elő a lizinopril alkalmazása során. Ezek a mellékhatások átmenetiek lehetnek, és idővel csökkenhetnek, amikor a szervezet a napi lizinopril terápiához igazodik. A betegeknek óvatosan kell eljárni vezetés közben, vagy olyan feladatok végrehajtása során, amelyek veszélyesek lehetnek, amíg nem tudják, hogy ez a gyógyszer hatással lesz rájuk. Egyes esetekben a szédülés és álmosság a hypotensio vagy az alacsony vérnyomás tünete lehet. A felhasználóknak kerülniük kell az alkoholfogyasztást, mivel tovább csökkenthetik a vérnyomást és növelhetik a lizinopril mellékhatásainak egy részét, mondja a Drugs.com. Az ACE-gátló gyógyszereket szedő betegeket fel kell hívni arra, hogyan lehet otthoni vérnyomást ellenőrizni. Azok, akik alacsony vérnyomás alakulnak ki a lizinopril bevétele során, konzultáljanak kezelőorvosával, mielőtt újabb gyógyszeradagot szednek.

Depresszió

A lizinoprilt szedő betegek depressziós hangulatot kelthetnek. A depresszió tünetei lehetnek szomorúság, ingerlékenység, álmatlanság és fáradtság. Ezt a mellékhatást haladéktalanul jelenteni kell az orvosnak. Bizonyos esetekben a gyógyszeres kezelés vagy az adagolás megváltoztatása javasolt.

Gastrointestinal Discomfort

A lizinopril bizonyos felhasználóknál gasztrointesztinális kellemetlenségeket okozhat. A tünetek lehetnek hányinger, hányás, hasmenés vagy ideges gyomor. A lisinopril étellel vagy tejkel történő bevétele segíthet csökkenteni ezeket a hatásokat. Azok a betegek, akiknél fennáll vagy romlik a hányás vagy hasmenés, veszélyeztetheti a kiszáradást, a nagyon alacsony vérnyomást, az elektrolit zavarokat vagy veseelégtelenséget, jelentette a Drugs.com.