Mellékhatások a görögszéna a babában

Maple Szirup Szag

A Fenugreek a legnépszerűbb galaktogogája, vagy a tejtermelés növekedését serkentő gyógynövény. Évszázadokon keresztül az anyák a görögszéna terményt termelték tejtermelésük növelése érdekében, és ma az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal a GRAS-ot felsorolja, vagy általában biztonságosnak tekintik. A farönköknek kevés mellékhatásuk van az anyára, és azok a gyermekre is átterjedhetnek, vagy nem adhatók át. A naturopathiás orvoslás elősegíti a holisztikus megközelítést az egészségre, minimálisan a műtétek és gyógyszerek használatával. Kérjük, győződjön meg róla, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt otthon kipróbálná a naturopátiás gyógymódokat.

Bélbetegség

A Fenugreek szoptató anyákat és csecsemőit is okozhatja, hogy észrevehető “juharszirup” testszagot váltson ki. Bár ez a szag teljesen ártalmatlan, ha a görögszéna lenyelése okozza, aggodalomra adhat okot, ha váratlan. Ez a szag ugyanúgy összekeverhető azzal a hasonló szaggal, amely a csecsemő vizeletben jelen van, és a Baylor Orvostudományi Főiskola szerint súlyos metabolikus problémát jelez a juharszirup vizelet betegségének. A felesleges zűrzavar elkerülése érdekében győződjön meg róla, hogy a baba orvosa tudja, hogy görögszéna is van.

Már létező feltételek

A karfiol gázt, puffadást, émelygést és hasmenést okozhat, ha napi 100 g-os vagy annál több adagot szed. A szoptató anyák szokásos adagja azonban naponta háromszor körülbelül 3-8 g, így a bélrendszeri felkavarás aggodalomra ad okot. Ha ezeket a tüneteket tapasztalja, nézze meg a gyermeket a kólika vagy a gyomorpanasz jelei miatt, amelyek a görögszéna használatának tulajdoníthatók.

Allergiás reakció

A Fenugreek történelmi mesterséges alkalmazása a méh stimulánsának a szülés elősegítése érdekében kizárja a terhesség ideje alatt történő szedését, mivel a görögszéna vérben ritkító tulajdonságokkal is rendelkezik, körültekintően használja fel, ha olyan állapotban van, amely vérhígító gyógyszer alkalmazását igényli Warfarin, a baba születése után. Bár korlátozott vizsgálatokban a warfarin önmagában nem észlelhető az emberi anyatejben, a warfarint szedő anyák csecsemőknél észleltek változásokat az alvadási időben. Ne szedje a warfarint a terhesség alatt, mivel ez károsíthatja a magzatot. Ha a szoptató baba vérhígító gyógyszeres kezelést igényel, akkor a görögszéna is óvatosan használja, a Michigan-i Egészségügyi Rendszer listája idézi a görögszéna vérzéscsillapító tanulmányokat.

Mint bármi, amit elfogyaszt, az allergiás reakció az Ön és / vagy a baba számára lehetséges, bár ritka, a Baylor College of Medicine szerint. A Fenugreek a hüvelyes család tagja, ezért a földimogyoró-allergiás betegeknek kerülniük kell a görögszéna gallyat. Dr. Ruth Laurence, a Rochester-i Egyetemen, azt javasolja, hogy figyelje meg a gyermeket a kólika, a gyomorpanasz és a hasmenés miatt.