Metamucil mellékhatások

Áttekintés

A metamucil, amelyet a generikus psyllium néven is ismert, a székrekedés kezelésére szolgáló ömlesztett formájú hashajtó. Az ömlesztett formájú hashajtók a bél belsejében lévő folyadékok felszívódásával és feldagadásával dolgoznak, ezáltal könnyű áthaladást, nagyméretű székletet hoznak létre. A metamucil por, granulátum és ostya formájában kapható. Bár a Metamucil recept nélkül kapható, bizonyos betegek mellékhatásokat tapasztalhatnak a gyógyszer szedése alatt. A kezelés megkezdése előtt vegye fel a kapcsolatot orvosával annak biztosítására, hogy a Metamucil megfelelő kezelés az Ön számára

felfúvódás

A flatulencia a ömlesztett formájú hashajtók közös mellékhatása. A vastagbélben lévő baktériumok gázt termelnek, amikor kis mennyiségű szálat emésztenek. Emiatt minden típusú rost bizonyos mértékig felborulást okozhat. Hogy minden egyes ember reagál egy bizonyos típusú ömlesztett formázó hashajtóra, attól függ, hogy a baktériumok a vastagbélükben hogyan emésztik fel a gyógyszerkészítményhez használt speciális rostot. Ha Metamucil szedése alatt felszívódás lép fel, orvosa javasolhatja az Ön igényeinek megfelelően egy másik ömlesztett formájú hashajtást.

Emésztési problémák

A metamucil enyhe hasi mellékhatásai közé tartozik a puffadás vagy kisebb mértékű változás a bélrendszerben. Súlyosabb mellékhatások, mint például gyomorfájdalom, szorongás, hányinger, hányás, székrekedés több mint egy héten át, és végbél vérzés. Bárki, aki súlyos hasi mellékhatásokat tapasztal a Metamucil bevétele során, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal forduljon orvosához. Az ömlesztett formájú hashártyák a belek és a nyelőcső eltömődését is okozhatják, és nem szabad alkalmazni, ha az emésztőrendszer ismert szűkülete van. Ezenkívül a Metamucil-t 8 gramm vízzel kell bevenni, vagy a torkon felduzzadhat, ami fulladást és nyelési nehézséget okozhat, figyelmeztet a Drugs.com-ra.

Allergiás reakciók

Egyes emberek allergiás reakciót válthatnak ki a metamucilra. A gyógyszerre adott allergiás reakció tünetei közé tartozik a csalánkiütés, légzési nehézség és az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata. A Drugs.com szerint kerülni kell a Metamucil por portalanítását, mivel belélegzése allergiás reakciót okozhat. Az allergiás reakciót orvosi vészhelyzetnek kell tekinteni. Ha a fenti mellékhatások bármelyikét tapasztalja a Metamucil bevétele közben, kérjen azonnali orvosi segítséget.