Önhordó kezelés a nyakba vágott idegek számára

Pihenés

A nyakba tapadt ideg olyan állapot, amelyben az idegek valamilyen módon megsérülnek. A sérülés olyan kicsi lehet, mintha az előző éjszaka rosszul aludt volna, vagy az idegek összenyomódása degeneratív lemezbetegségből vagy más súlyos egészségügyi állapotból eredhet. Azok az emberek, akiknek a nyakába dermedt idegei fájdalmat érezhetnek az idegpályán a nyakukon és az egyik vagy mindkét karon. A bizsergés és a zsibbadás egy szúrós ideg tünetei. A megérintett ideg korai szakaszai – a csak most kezdődött vagy nem súlyos fájdalom – önellátó intézkedésekkel kezelhetők. A tartós vagy gyengeséges fájdalom fizikai terápiát, vagy akár műtéti beavatkozást igényelhet.

Gyógyszerek

A Neurológiai Zavarok Országos Intézete és a Stroke ajánlja, hogy pihenjen a legfontosabb öntisztító módszernek a csípős idegre. Bizonyos tevékenységek a mindennapi gyakorlatban súlyosbíthatják a nyak és a karok fájdalmát, szünetet tartanak ezekből a feladatokból, hogy az idegi irritáció lecsökkenjen. Néhány ember csak néhány napnyi korlátozott tevékenység után észlelhet fájdalomcsökkenést.

tömöríti

Az over-the-counter gyógyszerek a gyulladás csökkentésére és a megkönnyebbülés érdekében képesek lehetnek a nyak és a karok fájdalmának szabályozására. Az Ibuprofen, az acetaminofen és a naproxen NSAID-ként ismert gyógyszerek – nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek – és nem igényelnek orvosi rendelvényt. A gyógyszereket csak úgy kell alkalmazni, hogy elkerüljék a lehetséges szövődményeket, például a gyomor irritációt.

A csípős idegből származó fájdalom reagálhat a jegesedésre vagy a hőkezelésre. A gyulladás és a duzzanat csökkenhet, ha hideg csomagot alkalmaznak a fájdalmas területre. A hőterápia segíthet a nyaki izmok lazításában, a nyaki feszültség hozzájárulhat a csípős idegtől tapasztalt fájdalomhoz. A meleg vagy hideg tömések egyes embereknél átmeneti megkönnyebbüléshez vezethetnek, de nem mindenki fogja érezni az előnyöket.