Orrpiercing problémák

Áttekintés

Az orrpiercingek közös területei az orrlyukak, a septum és a híd. A gyógyulási idő minden egyes helyre változó. A nosztril piercingek két-négy hónapig gyógyulnak, a híd piercingek nyolc-tíz hétig gyógyulnak, míg a szeptum-piercingek hat és nyolc hónapig tarthatnak gyógyulást. Az orrpiercingekhez kapcsolódó problémák szintén specifikusak lehetnek az egyes helyszíneken, vagy mindhárom esetében közösek.

Fertőzés

Mint más testékszereknél, az orrpiercingek fertőzésveszélyt is okozhatnak. Az American Academy of Family Physicians (AAFP) szerint az orr-piercing okozta fertőzés agresszív kezelést igényel az antibiotikumokkal szemben az orrnyálkahártya által gyakran megtalálható Staphylococcus fajok elleni küzdelemhez. A fertőzések gyakoriak a piercinges gyógyulási folyamat során, de előfordulhatnak a piercing teljes gyógyulása után is.

Ékszerek lenyelése, aspiráció, migráció

Az orrpiercingben elhelyezett ékszerek az orrüregben lenyelhetők vagy beszívhatók. Az orr-piercing ékszerek az eredeti helyéről is továbbhaladhatnak. Ékszer nyelés és szívódás előfordulhat az orrlyukak és szeptum piercingek. Az orr ékszerekkel kapcsolatos másik probléma az, hogy kihúzható, és az ékszereket az orr falába ágyazhatja. Sebészeti eltávolításra lehet szükség, ha a hátsó beágyazódik.

A nazális fal nekrózisa

Az orrpiercingek egyik legsúlyosabb problémája az orrfal elhalása. A nekrózis az élő sejtek lokalizált halálát jelenti. Az orrpiercingek a szeptumon keresztül és mindkét oldalfala potenciálisan veszélyeztetheti a nekrózist.

A nazális fal perikhondritisa

Az orrpiercingek a porcon átnyúlnak az orrfal perikhondritis kockázatával. A perikhondritis a perikondrium gyulladása, a kötőszövet sűrű membránja, amely a legtöbb porcot körülveszi az emberi testben.

Az orrszelvény átszúrása septális hematomát okozhat, amely a szeptumban vérzik vagy véraláfutást okoz. A szeptum a bőr és a porc területe, amely elválasztja a két orrát. A szeptikus hematoma tünetei közé tartozik az orrdugulás, a légzési nehézség és a fájdalmas duzzanat.

A visszautasítás bármilyen típusú test piercing lehetőség, de a híd orr piercingek magas elutasítási arány. Ez akkor fordul elő, ha teste szó szerint a fém ékszert a lyukasztott területről tolja el. Visszautasítások fordulhatnak elő az orr és egyéb testékszerek gyógyulási ideje alatt vagy után, és lehet, hogy összefüggésben állnak a fém fajtájával, amelyet az ékszere készít.

Szeptális hematoma kialakulása

Elutasítás