Összetevők a strivectin sd

Áttekintés

A StriVectin SD terméket olyan termékként forgalmazzák, amely segít megszabadulni a sztrippel és ráncokkal szemben, valamint öregedésgátló krémként. Hosszú listája van az összetevőknek, amelyek súrlódnak. Ha a bõre érzékeny, vagy ha bõrbetegsége van, keresse fel orvosát, mielõtt használná ezt a bõrt vagy bármilyen új bõrterméket.

Ömlesztők és szennyeződések

Ebben a termékben a C12-15 alkil-benzoátot sűrítőszerként és emulzióként is használják, tanácsolja Paula Begoun, az “Original Beauty Bible” szerzője. Az Emollients segít megakadályozni a vízveszteséget a bőrében, és megnyugtató és Lágyító hatása a bőrre. A termék egyéb lágyítói közé tartozik a szezámolaj, az édes mandulaolaj, a sztearinsav, a caprylic / capric triglycerin és a shea vaj, amely szintén gazdag antioxidáns forrás. A kakaóvaj a StriVectinben egy másik lágyítószer, amely antioxidáns hatással bír. Segít elősegíteni a kollagén termelést és javítani a bőr rugalmasságát, gondolta Begoun.

humektánsok

A StriVectin SD glicerinje nedvesítőszer. A glicerint részben azért használják, mert képesek arra, hogy vonzza a vizet az alsó rétegekbői, valamint a környezetet, hogy növelje a víz mennyiségét a bőre felületi rétegében. A glicerin szintén egy “bőr-azonos” összetevő. Ez azt jelenti, hogy a bőrön természetes módon megtalálható anyag segít megőrizni a bőr külső rétegét és megakadályozni a száraz vagy lerakódást, mondja Begoun. A gliceril-sztearát egy glicerin-származék, a Cosmetics Info honlapján.

stabilizátorok

A propilénglikol és más glikolok a StriVectinben humektánsokként és stabilizátorokként működnek ebben a termékben, beleértve a PPG-12-et, a Cosmetics Info honlapján. Ezek segítenek a StriVectin magas hőmérsékleten történő megolvasztásában vagy hidegben történő fagyasztásában, és segítenek a hatóanyagoknak abban, hogy behatoljanak a bőrébe, mondja Begoun. Az Internet zümmögő és spam e-mailjei azzal az indokkal vádolják, hogy a glikolok valóban ipari fagyállóvá válnak, igazolva a Begoun szerint, hogy a vizsgálatok igazolják, hogy a kozmetikumokban használt percek mennyisége nem szerepel a rákkeltő anyagok listáján a Közegészségügyi Szolgáltatások Ügynöksége számára a Mérgező anyagok és Betegségek Nyilvántartó hivatal. A PEG-100 jelentése polietilénglikol. A PEG-vegyületeket zsíralkoholokkal és savakkal elegyítjük, hogy különböző anyagokat hozzunk létre, amelyek kötőanyagként hatnak az összetevők összekeverésére és emolliensekként és stabilizátorokként, mondja Begoun. A dinátrium-EDTA egy olyan stabilizálószer is, amely megakadályozza a kozmetikai készítmény összetevői ásványi anyagokkal és más nyomelemekkel való kötődését.

Vitaminok

A tokoferil-acetát az E-vitamin olyan formája, amelyet “kozmetikai készítmények” “antioxidáns szupersztárnak” neveznek, mondja Begoun. Ez segít megóvni a bőrsejteket a szabadgyökök és az oxidatív stressz, például fotózás, vagyis a nap károsodása által okozott károktól. A tetrahexildecil-aszkorbát C-vitamin, egy másik erős bőr antioxidáns, amely megvédi a bőrt a napsütésektől. A retinil az A-vitamin egyik formája, egy másik jó antioxidáns.

Ez a termék egy “Striadril Complex” nevű készítményt tartalmaz. A készítmény fő összetevője a palmitoil-pentapeptid-3, amely zsírsav aminosavakkal keverve. Az egyetlen kutatás, amely az anyag előnyeit mutatja, gyártója végezte, aki azt állítja, hogy jobban működik, mint a retinol, jegyzi meg Begoun. A készítmény Phyllanthus emgliafruit kivonatot is tartalmaz, amely Begoun megjegyzi, hogy gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, valamint a kínai Siegesbeckia orientalis gyógynövényt, amely nem bizonyított a bőrt illetően. A készítményben lévő palmitoil-oligopeptid sok aminosavas zsírsavat elegyít és a bőrsejt működésének fokozását és a kollagén termelést stimulálja. Az anyaggal kapcsolatos kutatás azonban 2010 óta nem volt meggyőző, Begoun megjegyzi. A készítményben lévő medúzaextraktumra vonatkozó kutatás pozitívabb, azonban azt bizonyítja, hogy antioxidáns és antibakteriális tulajdonságai is vannak, mondja Begoun.

DMDM hidantoint használunk ebben a termékben. Formaldehid-felszabadító tartósítószer. Bár néhányan aggodalomra adnak okot, a tartósítószerekben valóban nincs magasabb szintű bőrreakció, mint más tartósítószereknél – mondja Begoun. A jodopropil-butil-kalamát egy másik tartósítószer a termékben. Tökéletes a gombák ellen.

A szorbitánolvát egy emulgeálószer, amely megőrzi az összetevők elválasztását. A xantángumi egy sűrítőszer. A trietanol-amin egy pH-kiegyenlítő. A borsmentaolaj a StriVectin-ben lehet antimikrobiális tulajdonságokkal. Azonban ez az olaj is irritálhat a bőrön, gondolja Begoun.

Striadril Complex

tartósítószerek

Egyéb hozzávalók