Összetevők a wrigley extra gumiban

Áttekintés

Az Extra egy Wrigley által gyártott cukormentes gumi. Az emberek világszerte rágják össze a Wrigley Extra-ét, hogy élvezhessék az összetevők által előállított textúrát és ízt. A Wrigley’s Extra felsorolja azokat a hozzávalókat, melyeket használ a gumik készítéséhez a weboldalán. A gumiszerű bázis, édesítőszerek, lágyítók és ömlesztőanyagok, valamint az aromaanyagok tartalmazzák ezt a gumit.

Gum alap

A Wrigley’s Extra tartalmaz egy vegyi anyagból előállított műanyag alapanyagot. Webhelye szerint ennek az alapnak az a célja, hogy az összetevőket egy kellemes textúrában kösse össze. A Gum Base Company, a világ egyik legnagyobb gumi alapanyag szállítója elmagyarázza, hogy a gumipart nem reagáló, tápanyagok nélkül, amelyek elasztomereket, gyantákat, lágyítókat, töltőanyagokat és antioxidánsokat kombinálnak, hogy az ízek rágcsálódjanak.

Az édesítőszerek

Amíg az eredeti Wrigley-t édesítették a növényekből nyert valódi cukrok, a Wrigley’s Extra-et kifejezetten úgy tervezték, hogy cukormentes, ezért édesítőszert tartalmaz cukor helyett. Az ilyen gumikeverék egyik fő édesítőszere az Acesulfame K. A közérdekű tudományok központja szerint az Aceszulfám K a kémiai metilén-kloridot tartalmazza, amelyről kimutatták, hogy rákot okoz az emberben, valamint enyhébb tüneteket, mint a fejfájás és az émelygés . Vannak viták az Acesulfame K. negatív hatásait bemutató tanulmányok eredményei felett. Egy másik ellentmondásos kémia, amelyet a Wrigley’s Extra édesítésére használnak, az aszpartám. A Washington Post egyik cikke, az Aspartame Approval & amp; Soft Drink Industry Aspartame Controversy című kiadványban részletesen ismerteti az aszpartám hasonló körülményeit, amely egyes tanulmányokban rákot is okozott, de úgy vélik, hogy további kutatásokra van szükség.

Lágyítók és ömlesztőanyagok

A gumialap és az édesítőszerek mellett a Wrigley Extra Gum lágyítót és ömlesztőanyagot is tartalmaz. Ezek közé tartoznak az olyan összetevők, mint a maltitol, szoribit, xilit és glicerin. Ezek a vegyszerek segítenek a gumikeveréknek a helyes sűrűség fenntartásában. Ők felelősek azért, hogy az íny puha és rugalmas legyen, hogy rágja, és győződjön meg róla, hogy nem szívja túl sok nedvességet.

Az aromák

A Wrigley Extra Gum számos különböző menta ízben kerül forgalomba, köztük a Spearmint, a Peppermint, a Winterfresh, a Classic és a Supermint. A menta aromája a menta növény leveleiből nyert mentaolajból származik, amely az Egyesült Államok középső és északnyugati részén növekszik. Az ezekből a növényekből desztillált mézeskalács és borsmentaolaj különféle gyümölcs- és fűszerkeverékkel kombinálható, mielőtt a gumiból kerülne. A Wrigley’s Extra gyümölcsös ízeket is tartalmaz, mint például az Eper Banán, a Berry Smoothie, az édes görögdinnye és a Berry Pearadise.