Óvodai játékok

Áttekintés

A fizikai aktivitás fenntartja a gyermekeket egészségesnek, javítja a motoros készségeket és megteremti az egészséges életmód fontosságát fiatal korban. A Nemzeti Sport- és Testnevelési Egyesület szerint az óvodásoknak legalább egy órája strukturált fizikai aktivitással és egy órával a strukturálatlan fizikai aktivitással kell rendelkezniük minden nap. A szervezet figyelmeztet arra is, hogy az óvodások egy óránál hosszabb ideig nem ülnek. A sportolás ideje a játékhoz növeli a gyermek izgalmát a fizikai aktivitással kapcsolatban.

Simon mondja

Simon Says egy klasszikus gyermekkori játék, amely formális edzést nyújt. A vezető felhívja a különféle gyakorlatokat, például a lábujjakat, az ugrócsapokat, az egyik lábát ugráló, az udvar körüli köröket, a kihagyást és a hátrafelé sétálást. Ha a vezető azt mondja, “Simon azt mondja”, mielőtt felhívja a gyakorlatot, az óvodások elvégzik a feladatot. Ha nem, akkor állniuk kell. A Simon Says szokásos változatában egy olyan játékos, aki a “Simon mondja” kifejezés nélkül mondja be a játékot, megszűnik. Nagyon kisgyermekesekkel módosíthatja a szabályt, ha a gyermek egy körben ül ki, ahelyett, hogy teljesen ki lesz zárva a játékból.

Szafari

A gyerekek egy képzeletbeli szafarira való mozgatásával lehetõvé teszik számukra, hogy fizikailag aktívak legyenek a képzeletük alkalmazása során. Felteszi, hogy egy szafarival megy keresztül otthon, udvaron vagy iskolán keresztül. Írja le, mit láthatnak a gyerekek, majd összeilleszik a kapcsolódó tevékenységekkel. Például előfordulhat, hogy hamarosan úszkál egy krokodilban töltött folyón, felmászik egy dombon, átugrik a szakadékokon, vagy elfut egy éhes oroszlánról.

Mozgasd az állatokat

Tegyen tanítást az óvodásoknak, hogy a különböző állatokhoz járjanak, mint a testmozgás formáját. Ahhoz, hogy a tevékenységet egy játékba fordítsuk, tartsuk az állatjáró versenyeket. Vigye fel a gyerekeket az udvar egyik végén. Nevezzen ki egy állatnevet, és járjon el a gyerekek, mint az állat, miközben az udvar másik végére versenyeznek. Lehet, hogy úgy ugrik, mint egy béka, olyan, mint egy rák, mint egy kacsa, vagy a karjaikat, hogy szimulálják a madarat. Ez a játék oktatási szempontot jelent a gyakorláshoz, mivel a gyerekek megtanulják az állatokat, és hogyan mozognak.

Hula Hoop Hopping

Az iskola előtti gyermek valószínűleg nem lesz képes hula hoop körül csípni a derekát, de az olcsó játék jól működik más óvodai fizikai tevékenységekben. Helyezzen több hula karikát a földre, és ösztönözze a gyerekeket, hogy ugorjanak be és ki belőle. Egy strukturáltabb játékhoz a gyerekek futnak vagy ugorjanak az udvaron. Amikor fújsz egy sípot, a gyerekek futnak és ugrálnak egy hula-karimába.