Pozitív gondolkodási gyakorlatok

Készíts békét a múlttal

A pozitív gondolkodás olyan pozitív érzelmeket eredményez, mint a boldogság, az elégedettség, az öröm és a megelégedettség. Ezzel szemben a negatív gondolkodás olyan átfogó negatív érzelmeket eredményezhet, mint a félelem, a harag és a féltékenység. A negatív gondolkodás túl könnyen lehet rossz szokássá válni. A pozitív érzelmek nem csak a mentális egészségét befolyásolják, hanem azt is kimutatták, hogy fokozzák az immunrendszert, növelve ezzel a betegséggel és a betegséggel szembeni ellenállást. A pozitív gondolkodási gyakorlatok gyakorlása visszavonhatja a negatív gondolkodás hatásait, és megszabadíthat a negatív gondolkodású futópadtól.

Tegyük fel a reményt a jövőért

Volt már valaha is, hogy megcsiklandozta magát, még akkor is elpirult, ha egyszerűen felidézte egy múltbeli hiba lelki képét, vagy haraggal égette el a másik által okozott sérelem vagy sérülés gondolatát? Ne felejtsd el, hogy az érzelmeket mindig a gondolatok generálják, és a gondolkodási mintáink megváltoztatására is képes dolgozni. Vegye át a múlt irányítását a hálával való összpontosítással. Hozz létre egy köszönetnyilvántárt, és jegyezze fel az összes olyan dolgot az életedben, amiért hálás vagy. Bár előfordulhat, hogy nem áll készen, és képes megbocsátani a múltból minden apróságot, a hála naplója segíteni fog abban, hogy jobban érezze magát az irányításban és a pozitív érzelmek ápolásában.

Élvezze a jelen pillanatot

A pozitív gondolkodás reményteljes kilátást teremthet a jövő számára. Megnövelheti optimizmusát és reményét, ha kognitív torzulásokra és múltbeli tapasztalatokra alapozott hibás gondolkodásra keres. Vigyázzunk a túlgenerálódásokra, mint például az alacsonyabb teljesítményre való emlékezetünket az utolsó interjújánál, és arra számítunk, hogy a teljesítmény újra és újra megtörténik. Találkozzon ezekkel a kognitív torzításokkal azáltal, hogy leírja azokat a kihívó mondatokkal együtt, mint például: “Nem voltam felkészülve az utolsó interjúra, de többet tudok arról a cégről, amelyet a jövő héten interjút teszek.” A cél az, hogy megállítsák az irracionális negatív gondolatokat a jövőbeli események megelőzésétől, és reményteljes és optimista érzelmekkel helyettesítsék őket.

Martin Seligman, a Pozitív Pszichológiai Hálózat igazgatója azt ajánlja, hogy mindannyian dolgozzunk a “jó élet” fogalmán. Azáltal, hogy megértjük a célok és értékek egyedülálló csoportját, amelyek bennünket boldoggá teszik, alkalmasak arra, hogy több pozitív élményt kapjunk. Próbálja ki Seligman “szép napja” -t. Ismertesse az ideális nap eseményeit és tulajdonságait! Ez magában foglalhatja a családdal való együttélést, egy elbűvölő projekten, 10 mérföld vagy mind a három. Miután jó ötleted volt arra, hogy milyen szép napod fog kinézni, tedd a gyakorlatba. Ezután a folyóirat a tapasztalatairól. Hol a gondolataid pozitívabbak a gyönyörű napodban? Volt-e olyan tevékenység, amelyet hozzá lehet adni legközelebb? Folytassa ezt a feladatot, amíg finomhangolod a saját célokat és értékeket.