Scoliosis gyakorlatok gyerekeknek

Áttekintés

A scoliosis olyan állapot, amelyet a gerinc rendellenes laterális görbülete jellemez. Bizonyos esetekben ez a betegség veleszületett, azaz születéskor jelen van. Más esetekben a spinalis bifidák, az izomsorvadás vagy más betegségekben szenvedő gyermekek izomzatának gyengesége okozhatja, a Maryland Medical Center szerint. Bár a testmozgás nem gyógyítja meg a scoliosis kialakulását, egyes orvosi szakemberek úgy vélik, hogy bizonyos gyakorlatok csökkenthetik a gyermekek fájdalmait és egyéb szimulációs tüneteit. A scoliosis gyakorlatok nem helyettesíthetik az orvosi figyelmet. Ellenőrizze gyermeke gyermekorvosával, mielőtt tanítást nyújtana a gyermeke számára.

Hamstring Stretch

A nyakkendõ nyúlvány segít megerõsíteni az alsó hátsó és a felsõ lábak izmait, amelyek a test súlyának nagy részét támogatják. Gyermeke feküdjön a háta mögött. A gyermeknek fel kell emelnie a jobb lábát a mellkasára, és helyezze egy jóga-hevedert a jobb lábának íve fölé a Nemzeti Scoliosis Alapítvány szerint. A gyermeke ezt követõen igazítsa a jobb lábát, és a sarkát a mennyezet felé mutassa. Kérje meg a gyermeket, hogy engedje le a lábát, és ismételje meg a gyakorlatot a bal lábával.

Slouch Stretch

Mint a karkötő nyúlványa, a lándzsa nyúlvány meglazítja és megerősíti a lábak és a hát alsó részén lévő izmokat Mark Evans, a “Jóga, Tai Chi, Masszázs, terápiák és gyógyító jogorvosok” szerzője szerint. Legyen a gyermeke egy székre ülve, lábával a padlón. A fejét le kell állítani, így a felső hátsó görbék. A gyermeknek emelje fel a jobb lábát, hogy kiegyenesítse előttük. Aztán le kell emelni a lábát, és ismételnie kell a gyakorlatot a másik lábával.

Pihenés Stretch

A relaxációs szakasz egy egyszerű póz, ami segíthet enyhíteni a deréktáji fájdalmat a scoliosis okozta. Gyermeke feküdjön a hátán egy jóga matracon vagy más puha felületen, tanácsolja a Nemzeti Scoliosis Alapítványt. Helyezzen egy hengerelt törülközőt a gyermek hátsó részén, és egy mosószert a gyermeke nyaka és térd alatt. A gyermeke nyújtsa ki a karját az oldaláról, és hagyja, hogy a feszültség szabaduljon fel a hátáról és a válláról. A gyermeknek legalább öt percig tartania kell ezt a pózust, hogy az izmok pihenjenek.