Súlyos antibiotikum mellékhatások

A penicillin volt az első olyan antibiotikum, amelyet Alexander Fleming fejlesztett ki a 20. század elején. Nem volt addig, amíg Ernst Chain és Howard Florey javítottak rá, hogy a világ II. Világháborújában világszínvonalúvá vált a betegséget okozó baktériumok megölése. A penicillint még mindig széles körben használják különböző formákban és márkaneveken, mint Amoxil, Nafcil, Veetids, Bactocill, Ticar, Geocillin, Pfizerpen, Cloxapen, Pipracil, Crysticillin, Principen, Dynapen és Staphcillin. A penicillin fejlődése óta sok más antibiotikum is létrejött.

Az antibiotikumok hozzájárulhatnak a bőrön jelentkező súlyos mellékhatásokhoz, amelyek orvosi ellátást igényelnek. Néhány közülük – például bőrkiütés, csalánkiütés, pikkelyes vagy piros bőr, arckozavar, welts, bőrelszíneződés vagy vörösség – megköveteli, hogy szüntesse be a gyógyszert szedését és sürgősségi orvosi segítséget kérjen. A test különféle részeiben a méhen kívüli duzzanat is előfordulhat, beleértve a nemi szerveket, arcokat, lábakat, szemhéjakat, lábakat, ajkakat, kezeket, torokat vagy nyelveket. Beszélnie kell ezek bármelyikét orvosának. Ezek a mellékhatások az antibiotikumokkal, például a penicillin családban, a vankomicinben és a rifaximinben fordulnak elő.

Sok antibiotikum mellékhatásként hasmenést okozhat. Az antibiotikumok mellékhatással történő tartós használata dehidratálást és a gastrointestinalis rendszer hosszú távú károsodását okozhatja. A szervezet elveszíti természetes baktérium flóráját antibiotikumokkal, és irritálja a bélfal természetes nyálkahártyáját. A hasmenés nyomon követése elengedhetetlen a kiszáradás megelőzéséhez, ami a testfolyadékok elvesztése a vizes székletben. Egyéb gasztrointesztinális mellékhatások közé tartozhatnak súlyos görcsök vagy fájdalom a hasban, hányás és hányinger.

A penicillin-családban lévőknél erősebb antibiotikumok, például a moxifloxacin-hidroklorid, amelyet ilyen betegségekre írhatnak fel, mint az akut bakteriális sinusitis, bakteriológiai hatások a bronchitisre, tüdőgyulladásra és a bőrfertőzésekre, bizonyos pszichiátriai mellékhatásokat okozhatnak. Ezek magukban foglalhatják a visszatartást, az érzést, hogy Ön vagy a környezete nem igazi, szomorú érzelmek, üres érzések, hangulati változások, mentális állapotváltozások, ingerlékenység, idegesség, érzelmileg túlreagálás, gyorsan változó hangulatok, A tested és a koncentrációs nehézségek.

Bőr (Integumentary) rendszer

Gasztrointesztinális rendszer

pszichiátriai