Szülői stratégiák az ellenzéki gyermekek számára

Áttekintés

Az ellenzékkel szembeni rendellenesség olyan állapot, amelyben a normális gyermek viselkedése túlmutat a függetlenség kifejezése mellett. A betegségben szenvedő gyermekek mind otthon, mind az iskolában zavaróak, és a Mayo Clinic szerint több mint hat hónapig negatív viselkedést mutatnak. Az ellenzékkel ellentétes gyermekek ellenségesek és engedetlenek lehetnek, és rendszeresen felléphetnek a tántorítások, vagy megtagadják a feladatok elvégzését. Az ellenzéki hátrányos gyermekkel való szembesülés mentálisan lecsillapodhat – azonban vannak olyan módszerek, amelyek segíthetnek.

Modell jó viselkedés

Te vagy a gyermek legjobb szerepmodellje – ezért próbáld ki a Mayo Klinika szerint olyan viselkedésmintákat bemutatni, amelyekre a gyermekedet kívánja gyakorolni. Tartsa a nyugalmat és tegyen erőfeszítéseket, hogy elkerülje a nézeteltéréseket, az agresszív fizikai viselkedést és harciasságot gyermekeiddel. Ahhoz, hogy továbbra is türelmes maradjon, minden nap szünetet kell tartania magának. Séta, jó könyv olvasása vagy meditálás segíthet az elmének tisztázásában és újra energizálásában.

Pozitív megerősítés

A pozitív megerősítés értékes a gyermeke számára, mert jutalmazza őt a jó magatartásért, ahelyett, hogy rosszul megbüntette volna, az American Academy of Child and Adolescent Psychiatry szerint. Ez magában foglalja a gyermekének a legjobb otthoni és iskolai viselkedési módot, és jó dicsérettel jutalmazza őt. A dicséretnek olyannak kell lennie, hogy folytassa a jó viselkedés modellezését. Adja meg kifejezetten, hogy a gyermek jól végzett és lelkesen reagált, ami növelni fogja a gyermek önbecsülését, az ADDitude magazin szerint. Ha nem modellezi a jó viselkedést, használja a türelmet és nyugodjon, amikor megpróbálja kijavítani a viselkedést. Mindig magyarázza meg, milyen következményekkel jár a gyermeke, ha nem viselkedik megfelelően, az ADDitude magazin szerint. Ez magában foglalhat egy időt, vagy csökkentheti a napi jutalmat.

A stresszforrások azonosítása

A figyelemhiányos hiperaktivitási zavarban szenvedő gyermekek becslések szerint 40% -a az ADDitude magazin szerint ellenzéki hátrányos rendellenességet tapasztal. Ha gyermekét nem diagnosztizálják, az ADHD a gyermek stresszét okozhatja, mert nem tud koncentrálni és gyakran bajba kerül. “A stressz forrását – az ADHD tüneteit meg kell oldania – mielőtt viselkedési problémákhoz fordulna – mondja Dr. Larry Silver, a Georgetown Egyetem Orvosi Iskolájának pszichiátere a ADDitude magazinban.