Természetes alternatívák a gyenge vizeletáramhoz

Meleg tömörítés és masszázs

A húgy tétovázás olyan kifejezés, amelyet a normál vizeletáram indításának vagy fenntartásának nehézségére utalnak. Bár bárki szenvedhet a vizeletben tétovázva, gyakran a jóindulatú prosztata hyperplasia vagy BPH tünete. A BPH a prosztata mirigy nem-daganatos sejtnövekedése. A legtöbb idősebb férfi legalább néhány vizelési problémát tapasztal, amely magában foglalja a gyenge vizeletáramot, a Mayo Klinika szerint. A krónikus és visszatérő húgyúti fertőzésekben szenvedők és azok, akik bizonyos neurológiai rendellenességekben szenvednek, nehezen tudnak áramot indítani vagy teljesen üríteni. Bizonyos természetes alternatívák segíthetnek a gyenge vizeletáram javulásában.

Folyadékbevitel

A hólyag felhordása a húgyhólyag felett lazítja az izmokat és ösztönzi a vizelést a University of Maryland Medical Center vagy az UMMC szerint. Meleg vizes palackot vagy meleg csomagolást kell elhelyezni alsó hasa alatt a haditengerészet és a felett a csont. Gyengéden masszírozzuk, vagy kis nyomást gyakorolunk a húgyhólyagra.

Diéta

Számos víz és egyéb folyadékok fogyasztása, mint például az áfonyalé, serkenti a vizeletet. Igyáljon folyadékot a nap folyamán, de korlátozza a bevitelt az esti órákban, ha az éjszaka közepén ébred vizelésre, tanácsolja a University of Michigan Health Systems vagy az UMHS-t.

gyógynövények

A szív-egészséges táplálkozás, amely magában foglalja a gyümölcsöket és a zöldségeket, különösen azok, amelyek nagy mennyiségű C-vitamint és béta-kartonot tartalmaznak, mint például a sárgadinnye, a mangó és a sárgarépa, csökkenthetik a BPH kockázatát az UMMC szerint. A jó étrendi választék többek között sok omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint például a tonhalat és a lazacot.

A Rosemary-et felhasználták a memória fokozására, az izomfájdalom csökkentésére és a haj növekedésére. Úgy tűnik, a Rosemary is növeli a vizelet áramlását, jegyzi meg az UMMC-t: a Saw Palmetto úgy tűnik, hogy enyhíti a BPH tüneteit, beleértve a gyenge vizeletáramlást és az éjszakai vizelést – mondja a Mayo Clinic -, az afrikai plumtree vagy pygeum javíthatja a húgyúti problémákat, A mirigy vagy a prosztata gyulladása, jegyzi meg az NIH-t, beszéljen orvosával, ha gyenge a vizeletürítés. A vizelet normális áramlása megakadályozza a baktériumok növekedését a húgyutakban, jelentette az Országos Vese- és Urológiai Klíringház. Ha a húgyhólyag nem kerül kiürítésre időben, a baktériumok képesek növekedni és fertőzni a húgyúti traktusban, Mindig beszéljen kezelőorvosával, mielőtt a gyógynövényeket gyógyítaná a betegség kezelésére.