Természetes aszpirin alternatívák a szív egészségére

Áttekintés

Az aszpirin vagy az acetilszalicilsav fájdalomcsillapító, vérrétegző tulajdonságokkal. Bizonyos körülmények között az aszpirin csökkentheti a szívroham és a stroke kockázatát a vérkeringés javításával és a vérrögképződés megelőzésével. Ezen előnyök ellenére az aszpirin veszélyes mellékhatásokat is okozhat, beleértve a gastrointestinalis vérzést, a vesekárosodást és a hemorrhagiás stroke kockázata. A szív egészségére számos természetes alternatívát kínál az aszpirin, amelyek közül néhány kevésbé valószínű, hogy komoly mellékhatásokat okoz. Forduljon az egészségügyi szolgáltatójához, mielőtt megváltoztatná az előírt aszpirinrendszert.

Fokhagyma

A fokhagyma a leginkább jól megvizsgált gyógynövények közé tartozik. Allicint tartalmaz – erős antioxidáns és antimikrobiális hatású vegyület. Dipak K. Das, a Connecticut Egyetem Kardiovaszkuláris Kutatóközpontja professzora szerint a fokhagyma nagymértékben javíthatja az aorta keringését, miközben csökkenti az oxigénhiány által okozott szívkárosodást. Csekély koleszterinszint-csökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és javíthatja a vérkeringést a vérlemezkék viszkozitásának csökkentésével. A szív egészségére ajánlott fokhagyma adagja naponta egy és három szegfűszeg közötti. A mellékhatások közé tartozik az emésztési zavar, hányinger és fokozott vérzési kockázatok. A fokhagyma kiegészítõ formában vagy összetörve és étrendjében gyógyhatású készítményekhez adható.

Kurkuma

Az ayurveda és a hagyományos kínai orvoslás évszázadok óta használatos, a kurkuma egy gyógynövény, amely számos gyógyító tulajdonsággal bír. Fő hatóanyaga, a kurkumin, gyulladáscsökkentő és vérhígító hatása lehet olyan állapotokban, mint az ateroszklerózis és a szívbetegség. A Tatsuya Morimoto és munkatársai által a Journal of Clinical Investigation 2008. március 3-án kiadott tanulmány szerint a kurkumin megakadályozza a hypertoniát okozó szívelégtelenséget patkányokban, és hasonló kardioprotektív hatással lehet az emberre. Óvatosan kell alkalmazni a vérhígítót szedő személyeknél. A tipikus napi adag 400-600 mg szárított por.

Fűzfakéreg

A fűzfa kéreg az aszpirin szoros kémiai rokona. Az aszpirinhoz hasonlóan, a fűzfa kéreg szalicint is tartalmaz, véralvadásgátló és fájdalomcsillapító tulajdonságú vegyület. Lenyelés után a szalicilsav szalicilsavvá alakul át, amely megvédi a vérfoltot, és megakadályozza a véralvadást, ami szívrohamhoz vagy iszkémiás stroke-hoz vezethet: A szívfájdalom tipikus dózisának napi 1 és 3 grammja van, vagy Körülbelül 60-120 mg szalicint tartalmaz. Annak érdekében, hogy a Reye-szindróma – potenciálisan halálos kimenetelű állapot – ne adjon fűzfuvart olyan gyermekeknek, akiknek lázas vagy egyéb vírusfertőzés jelei vannak.