Természetes gyógymódok, hogy megszabaduljanak a fejfájástól és a torlódástól

Áttekintés

Ha hideg van, akkor valószínű, hogy a felső légúti fertőzés is van. Chrystle Fiedler a “The Complete Idiot Guide to Natural Remedies” című cikkében leírja, hogy amikor az immunrendszer hidegben küzd, a tünetek gyakran torlódások, torokfájás, vizes szemek és köhögés. Az átlagos amerikai felnőtt évente többször hidegben szenved, és a gyógynövény vagy táplálkozási jogorvoslat segíthet az immunrendszer fellendítésében a torlódás elleni küzdelem során. Felhívjuk figyelmét, hogy az FDA nem bizonyította, hogy a gyógynövények hatékonyan kezelik a betegségeket.

Gyógynövény tea

Számos gyógynövényt figyeltek meg a történelem során, hogy segítsen kezelni a megfázást és a torlódást. Dorie Byers a “Növekvő gyógynövények hideg és influenzaszerű gyógymód” című könyvében javasolja a kakukkfű, a borsmenta, az echinacea, a rozmaring, a gyömbér és a csipke kipróbálását. Ezeket önmagában is fel lehet termeszteni egy kertben, vagy ömlesztve találhatja meg azokat, ahol a gyógynövényeket egy egészségügyi élelmiszerboltban tárolják. Ha vásárol a gyógynövények laza, dobja 1-2 ts. A gyógynövény per csésze víz. Helyezze a gyógynövényeket a főzőedény aljára, és öntsön megfelelő mennyiségű vizet. Forraljuk fel a vizet, és azonnal kapcsoljuk ki. Hagyja a gyógynövényeket meredek lefedni 10 percig. Édesítsd mézzel, ha szükséges. Szeletelt citrom vagy gyömbér is hozzá lehet adni a forró vízhez egy hagyományos hideg orvossághoz. A gyógynövény-gyógymódok nem az orvosi kezelés helyébe lépnek.

Táplálékkiegészítők és étrend

Laurie és Alex Steelsmith a “Természetes választási lehetőségek a nők egészségéért” című könyvében írják, hogy a cink, az A és C vitamin és a timuszkivonatok, valamint a meleg folyadékok, mint a csirke vagy a miso leves fogyasztása segíthet megnyugtatni és nedvesíteni a nyálkahártyákat. Élvezzen egy étrendet, amely magában foglalja az immunerősítő és ásványi anyagokkal gazdag ételeket, mint például a káposzta, a brokkoli, a jams, a sárgarépa, a szarvai gombák és a tengeri alga. Győződjön meg róla, hogy az étkezések kiegyensúlyozottak a sovány fehérjével és a teljes magvakkal, valamint a különféle mélyen színezett zöldségekkel.

Természetes dekongestáns

A Byers azt is javasolja, hogy természetes cseppfolyósítószert hozzon létre a fűszerekkel és a rozmaringgal, valamint az eukaliptusz illóolajjal. Vegyünk egy muszlin tea táskát, és adjunk hozzá egyenlő mennyiségű mind a gyógynövényeket, mind az 5 csepp illóolajat. Nyomja össze a tasakot, hogy belélegezze és enyhítse a zsúfoltságot. Ezt a keveréket 1 csésze 1 csészébe is hozzáadhatjuk. A víz forrázásával és a fején egy törülközővel lélegezz be. A Byers azt is javasolja, hogy hagyja, hogy a száraz gyógynövény keverék üljön az autóban. Az aroma elterjed és friss illatot hoz létre vezetés közben.