Természetes módon, hogy megszabaduljon a hasi zsír

Áttekintés

A hasi zsír elvesztése fontos az egészségére. Az American Heart Association beszámol arról, hogy a 40 cm-nél nagyobb derékméretű férfiak és a 35 cm-es derékméretű nők azonnali lépéseket tesznek a testsúlycsökkenés érdekében a cukorbetegség, a szívbetegség, a stroke és más krónikus betegségek kialakulásának kockázatának csökkentése érdekében. Még akkor is, ha nem a “veszély” tartományban a derék méretű, hasa zsír csúnya, és úgy tűnik, alkalmatlan. Míg sok kiegészítés és a gyér diéták ígérnek gyors, könnyű módszereket a karcsúbb midsection létrehozására, a természetes megközelítések biztonságosabbak és sikeresebbek lehetnek.

Vágjon ki bizonyos élelmiszereket

Bár a genetika és az anyagcserét illetően hibáztathatjuk, a hasi zsír általában a rossz táplálkozási jelentések eredménye. Törekedjen arra, hogy megtisztítsa az étrendjét, különösképpen a telített zsír, a transzzsírok és a túlzott cukrok korlátozására. A telített zsírok megtalálhatók a húsdarabok, a baromfibőr, a pálmaolajok és a teljes zsírtartalmú tejtermékek zsíros darabjaiban. A transzzsírok többféle feldolgozott termékben jelen lévő mesterséges zsírok, és valójában hozzájárulnak a hasi zsírfelhalmozódáshoz – még akkor is, ha alacsony kalóriatartalmú diétát követnek – egy 2007-es állatkísérletről számol be az Obesity folyóirat egyik számában. Az amerikaiak naponta 22 teáskanálnyi hozzáadott cukrot fogyasztanak, napi 355 felesleges kalóriát töltve övüket, jelentette be az American Heart Association. Vágja le a szeszes italokat, energiaitalokat, ízesített joghurtokat és édességeket, hogy csökkentse a bevitelt és segítsen a súly és a hasi zsírvesztésnek.

Fókuszban az egészséges táplálkozásra

Csökkentse a kalóriákat az adagméretek figyelemmel kísérésével, és hangsúlyozva az egész, feldolgozatlan ételeket. Törekedjen arra, hogy bizonyos ételeket bevonjon a táplálékba. Egyél alacsony zsírtartalmú tejterméket, mert – amint azt egy ausztráliai Curtin Egyetem 2009-es tanulmányában is megjegyezték – a diéták, akik öt napi étkezést fogyasztottak, elvesztették a kövérségüket, mint társaik, akik csak három adagot fogyasztottak. Cserje finomított, fehér kenyeret és rizst a teljes gabonafajtákra. Az American Journal of Clinical Nutrition című, 2008-ban publikált tanulmány szerint a diéták, akik teljes egészében gabonaszemek fehér lisztjei rendszeres bevitelét váltották fel, több zsírt vesztettek a hasból.

Egyél az egészséges zsírt

Nem kell lemondania a zsírt, hogy zsírt veszítsen. Szív egészséges, többszörösen telítetlen fajták, amelyek a sáfrányolajban, a kókuszolajban, az olívaolajban, az olajbogyóban és a diófélékben – mérsékelt fogyasztás esetén – ténylegesen segítik a hasi zsír elvesztését. Használjon szív egészséges olajokat a vaj vagy a növényi olaj helyett. Készítse el saját salátaönteményét olívaolajjal, a majonéz helyett. Snack egy csepp adag nuts helyett zacskó chipek. Az Asia Pacific Journal of Public Health vezető kutatója, M.J. Soares 2003-ban írta, hogy a telítetlen zsírok növelik a zsír oxidációját, és lendületet adnak az anyagcseréjének. Az emberek úgy tartják be, hogy megfelelnek az étrendnek, beleértve ezeknek a zsíroknak a kezelhetőségét is, és nagyobb hashajtási veszteséget tapasztalnak a telített zsírok teleinél.

Gyakorolj többet

A hasi zsír a testmozgás által kiváltott fogyásra reagál. Az eredmények eléréséhez keményebben kell dolgoznia, mint az American College of Sports Medicine vagy a Centers for Disease Control és Prevention, melyeket a Journal of Applied Physiology 2005. július 7-i számában jegyeztek fel. A kutatók azt találták, hogy heti 20 mérföldes kocogásnak megfelelő edzés a hasi zsírégetést eredményezi, míg az ACSM / CDC irányelvek egyszerűen megakadályozzák a további hasi zsír felhalmozódását. Menj legalább 40 percre a mérsékelt intenzitású edzéssel a legtöbb hétvégén – próbáld ki az aerobik osztályát, használd az elliptikus, kerékpározhatsz egy versenyt vagy vonatot egy versenyen.