Természetes otthoni jogorvoslatok, hogy megakadályozzák a hegesedés égési buborékfólia

Áttekintés

Az égési sérülések gyors és hatékony kezelésére, hogy a fertőzés ne fordulhasson elő, kulcsfontosságú összetevő az égési buborékok hegesedésének megakadályozásában. Az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia kifejti, hogy a hegesedés, a bőr gyógyulási folyamatának természetes része nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha a bőr sérülése kiterjedt, vagy hosszú ideig gyógyul. Ha hólyagosodik, akkor ez a második fokú égési képességre jellemző, amely nemcsak a bőr külső rétegére (az epidermiszre) hat ki, hanem a papilláris dermisre is közvetlenül. A természetes házi jogorvoslatoknak az égési hólyagok esetében mindig meg kell felelniük az elsősegélynyújtás hagyományos szabályainak, hogy gyorsan gyógyulhassanak fertőzés és későbbi hegesedés nélkül.

Értékelés

Mindig értékelje az égési méreteit és helyét, mielőtt otthon kezelné. Az American Academy of Family Orvosok és az Országos Egészségügyi Intézetek hangsúlyozzák, hogy az égési buborékokat, amelyek átmérője nagyobb, mint 2-3 hüvelyk, fontosabb égési sérüléseknek tekintendők. Ezenkívül soha ne használjon otthoni gyógymódot az első vagy másodfokú égés során az arcon, a végtagokon (kezek, lábakon), a hasán vagy a fenékén, vagy olyan helyen, , vállak). Ha az égési sérüléseket nem szabad otthon kezelni, ne kísérelje meg – azonnal forduljon orvoshoz.

Hideg víz

A bőrt hidegvízbe merítve, amint lehet, miután az égetés kulcsfontosságú a hegesedés és fertőzés megelőzésében, mondja az AAFP. Az AAFP azt tanácsolja, hogy az égést víz alatt legalább 15 percig tartsa. A kisméretű égési buborékokhoz a napi néhány percig hűvös, nedves ruhát alkalmazhat a bőrön. Ne alkalmazzon jeget közvetlenül égett bőrre, vagy jégvízbe merítse az égést.

Steril kötés

Védje az égési buborékokat a levegőből úgy, hogy tiszta, száraz, steril kötést vagy gézöt takarja el, javasolja az NIH-t. Fontolja meg, hogy a nem ragadós kötést használják felragasztott gézzel vagy orvosi szalaggal. Naponta cserélje ki az öltözködést, és győződjön meg róla, hogy először mossa meg a kezét. Tisztítsa meg gyengéden az égést és alkalmazzon nyugtató kezelést (lásd alább). Az NIH és a Mayo Clinic azt állítja, hogy a bőrt közvetlenül az égés után, és a bőrt borítással védik, általában elegendő, ha a bőr elégetett területe kicsi, akkor nem kell napi öltözetet viselni.

Aloe vera

A közös, természetes otthoni jogorvoslat égési sérülésekre az aloe vera gél. Dr. Andrew Weil integratív orvos azt mondja, hogy gyakran hasznos az aloe vera növény kezelése, így égési sérüléseket is képes kezelni. Egyszerűen csíptesse meg a levél közelében a növény alját, vágja fel félhosszúsággal, és vágja le a levelet a hegye egy kést, mielőtt friss aloe sebesült bőrre. Aloe vera géleket és krémeket is értékesítenek a gyógyszertárakban, a gyógyszertárakban és az élelmiszerek piacán. Weil azt tanácsolja, hogy szorosan olvassa a címkét, és kiválasztja a terméket a legnagyobb mennyiségű aloe-val.

Az aloe vera alternatívájaként a calendula tinktúra helyileg is alkalmazható a buborékfoltok égetésére. Weil elmagyarázza, hogy ez egy sárga / narancssárga díszvirágból származik, amelyet “pot marigold” néven is ismerünk. Ez a legtöbb egészségügyi élelmiszerpiacon is megtalálható.

Calendula tinktúrája

Gyógyméz

A méz is hatásos égési kezelés lehet, de Weil arra sürget, hogy ne támaszkodjon a rendszeresen vásárolt mézre, hanem a gyógynövényeket használja, amelyeket az egészségügyi élelmiszerpiacokon találhat. A Manuka méz az Új-Zélandban használt sebészeti kezelésre használt gyógynövényfajta, amely a fogyasztók számára elérhető. A “Medihoney”, amelyet Németországban használnak, segíthet.

Az idős feleségek jogorvoslati lehet például a vaj vagy a főzőolaj égési sérülésekkel való ellátása – távol tartsák őket az otthoni kezelésektől, mivel fertőzést okozhatnak. Ne szedje a hólyagokat, ne karcolja meg a bőrt, mert meggyógyul. Ez is hegesedést okozhat. A fertőzés jeleit (fokozott bőrpír és fájdalom és lecsapódás) figyelemmel kísérje, és kérjen orvosi segítséget, ha jelen vannak.

Vigyázat